2024. március 29. 11:37
KezdőlapMotoGPBagnaia ittasan szenvedett balesetet Ibizán

Bagnaia ittasan szenvedett balesetet Ibizán

A Ducati MotoGP versenyzője, Francesco Bagnaia a hírek szerint kedd reggel Ibizán autóbalesetet szenvedett, ami után a pilóta leheletében az alkoholteszt során 0,87 mg/l alkoholtartalmat mértek.

Bagnaia balesete után a az alkohol határártékének több, mint háromoszorosát, 0,87 mg /l-t mértek. A megengedett határérték 0,25 mg/l. A Polgárőrség és a helyi rendőrség, a Policia Local de Sant Josep a MotoGP versenyzőjének balesetéről közölt részleteket a médiával.

A baleset Sant Josep városában történt, amelyet a nyár folyamán a MotoGP paddock tagjai látogatnak. Az esetben az értesülések szerint senki sem sérült meg.

Az utolsó aktív versenyző, akit ittas vezetéssel vádoltak meg, a korábbi MotoGP-versenyző, Hector Barbera volt. 2018-ban második alkalommal kapták szabályszegésen. Ezt követően elvesztette a Pons Racingnél a Moto2-es bajnokságban az ülését.

Az eset várhatóan Bagnaia GP-licencére nem lesz kihatással.

FRISSÍTÉS!

Az esetet a Ducati Corse egyelőre nem erősítette meg, azonban Francesco Bagnaia Twitter oldalán az alábbi bejegyzést tette közzé, amiben elismeri a történteket és bocsánatot kér tettéért:

„Tegnap este Ibizán voltam bulizni a barátaimmal a MotoGP szünetében. Együtt ünnepeltünk és koccintottunk a Holland GP-n elért győzelmemre. Amikor hajnali 3-kor elhagytam a diszkót, egy körforgalomnál az első kerekekkel az árokban kötöttem ki, anélkül, hogy más járműveket vagy embereket veszélyeztettem volna. A rendőrség által végzett alkoholteszt azonban megállapította, hogy a véralkoholszintem magasabb volt, mint amit a spanyol törvények megengednek. Sajnálom a történteket, gyakorlatilag sosem iszom, és ez komoly figyelmetlenség volt, aminek nem lett volna szabad megtörténnie. Mindenkitől elnézést kérek, és biztosíthatok mindenkit, hogy megtanultam a leckét. Alkohol fogyasztása után soha ne üljetek volán mögé. Köszönöm.”