KezdőlapFormula 1Badoer egy hangot se fog elárulni Schumacher állapotáról

Badoer egy hangot se fog elárulni Schumacher állapotáról

-

Luca Badoer elmondta, hogy egy hangot sem fog elárulni barátja, Michael Schumacher egészségügyi állapotáról. Miközben Schumacher fia Mick 2021-ben már a Forma-1-es bemutatkozására készül, Badoer elárulta a Corriere dello Sportnak, hogy mindig is közeli kapcsolatban állt a hétszeres világbajnokkal. Schumacher ferraris korszaka alatt ugyanis Badoer volt az egyik tesztpilóta, és most így beszélt róla:

„Együtt mentünk nyaralni a családjainkkal, és ő a fiam, Brandónak a keresztapja, a kezeiben tartotta a keresztelőn is. Schumi Brando példaképe, arról álmodozik, hogy ő is autóversenyző lesz. Mennénk is Genfbe, és Michael a családjával, beleértve Micket is, jöhetnének Montebellunába.”

A 49 éves korábbi pilótát kérdezték Schumacher állapotáról és agyi sérüléseiről is, ami továbbra is nagy titok 2013 óta, amikor Mickkel az oldalán Franciaországban balesete volt sielés közben a ma már 52 éves Schuminak:

„Michael egy küzdő típus, mindig is keményen edzett. Csak pár olyan barát mint én, Todt, és még valaki láthatja őt és az állapotát, amiről viszont nem mondok semmit sem. Csak reménykedem benne, hogy hamarosan felépülhet.”