KezdőlapFormula 1Az új F1 főnök szerint 2021-ben visszatér a Ferrari

Az új F1 főnök szerint 2021-ben visszatér a Ferrari

-

A Ferrari korábbi csapatfőnöke, Stefano Domenicali ma már a Forma-1 vezérigazgatója, aki úgy véli, hogy a Scuderia komolyan visszatér 2021-ben. A Ferrari elképesztően alulteljesített 2020-ban, de képesek lesznek fejlődni 2021-ben, mert csak kicsit változik a szabályzás.

Az F1 új főnöke, Domenicali azt gondolja, hogy a régi alakulata, ahol 2008 és 2014 között volt csapatfőnök 2021-re rendes irányba állhat. Az olasz szakember szerint a Ferrari a konstruktőri hatodik helyről visszatérhet a top háromba, a Mercedes és a Red Bull mellé. A Sky Sportsnak így nyilatkozott:

„Azt hiszem, hogy a Ferrari jobb helyzetben lesz, mint voltak tavaly. Most van idejük dolgozni az erőforrásukon. Természetesen a szabályok adta kereteken belül.”

A Ferrari jelenlegi csapatfőnöke, Mattia Binotto már nem olyan optimista, mint Domenicali és próbál reális maradni. A hatodik és a harmadik helyezés között ezzel az erőforrással az autó hátuljában nagy a lemaradás, állítja:

„Reálisan kell látnunk ezt. Nem tudjuk hirtelen eltűntetni a teljesítményhiányt köztünk és az élmenők között. Nincs még ennek itt az ideje, technikailag pedig túl bonyolult.”

Az olaszok tehát teljesen ellentétes véleményen vannak. Az egyik szerint van erre elég idejük, a másik szerint nem. Domenicali ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a Ferrari újra jól teljesítsen:

„Szükségünk van a Ferrarira a showhoz. Feltéve, ha jó állapotban vannak.”