Az olasz kormány segítségét kérik, hogy Giovinazzi az F1-ben maradhasson

Az ACI elnöke, Angelo Sticchi Damiani arról nyilatkozott, hogy az olasz kormány segítségére is szükség van ahhoz, hogy Antonio Giovinazzi továbbra is az F1-ben versenyezhessen.

Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo Racing, in the press conference

Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo Racing, in the press conference

FIA

Az Alfa Romeo egyelőre csak az egyik 2022-es versenyzője kilétét jelentette be hivatalosan: Valtteri Bottas a Mercedes csapatától igazol a svájci-olasz alakulathoz, a finn pedig többéves szerződést kötött az Alfával.

A másik ülésre rengetegen pályáznak, többek között a jelenlegi pilótájuk, Antonio Giovinazzi, a Ferrari tesztpilótája, Callum Ilott, az F2-es élmezőnyből pedig Csou Kuan-jü (angol átírással: Guanyu Zhou).

További híreink:

És mivel a hírek szerint a Csou mögött álló befektetők 30 millió eurót, átszámolva valamivel több mint 10 milliárd forintot sem sajnálnának letenni az asztalra annak érdekében, hogy a kínai pilóta az Alfához igazoljon, így jelenleg ő tűnik a legfőbb esélyesnek.

Az Olasz Automobil Klub, az ACI viszont nem adja fel a harcot, és az olasz kormány pénzügyi segítségét kéri, hogy az F1-ben tartsák Giovinazzit. Az ACI elnöke, Angelo Sticchi Damiani így nyilatkozott:

„Antonio egy kiváló versenyző, és egyelőre nem tudtuk megadni neki azt a lehetőséget, hogy megmutassa, mekkora potenciál rejlik benne. Remélem, hogy az olasz kormány is figyelembe veszi, mennyire értékes Antonio, és hogy segítenek neki.”

 

„Természetesen egy aktatáskára lenne szükség, megfelelő mennyiségű pénzzel, hogy a Forma-1-ben maradhasson” – idézte Damianit a pitlanetv.com.

„Manapság már nem ugyanolyan a Forma-1, mint korábban volt: attól, hogy jó versenyző vagy, nem feltétlenül tudod megtartani a helyed. Természetesen számít az is, hogy mennyire vagy jó, azonban az is nagyon fontos szempont, hogy mennyi pénzzel tudsz hozzájárulni a csapat működéséhez.”

„A kötelességünk, hogy megvédjük Antonio Giovinazzit, hogy megadjuk neki a lehetőséget arra, hogy a Forma-1-ben folytathassa, és hogy megmutassa a benne rejlő potenciált, mert megérdemli” – zárta az elnök.

Megjelent a Michael Schumacherről szóló dokumentumfilm!

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk A McLaren az F1 erősorrendjében is dominált, Leclerc egy helyet javított
Következő cikk Wolff: Jobb lett volna, ha már az első körben történik a Hamilton-Verstappen ütközés

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország