KezdőlapFastest SlapAz FIA örökre eltiltaná az őrjöngő gokart pilótát

Az FIA örökre eltiltaná az őrjöngő gokart pilótát

-

Luca Corberit akár örökre eltilthatja az FIA bármilyen nemű autóversenyzéstől.

Az olasz fiatal megbocsáthatatlan dolgot tett egy világbajnoki gokartverseny során, amikor a gokartjáról letört elemet vágta hozzá versenyző társához, aki versenyben maradt az ütközésüket követően. Ezért kaphatja az örökös eltiltást a Nemzetközi Automobil Szövetségtől.

Corberi azóta megbánta tettét és bejelentette, hogy soha többé nem fog versenyezni, azonban az FIA most véglegesen beütheti az utolsó szöget Corberi karrierjének koporsójába, ha valamilyen úton módon az olasz meggondolná magát.

A FIA dolgozói szerint ugyanis Corberi tettét csakis kizárólag az autosporttól való örökös eltiltással lehetne szankcionálni.

A világbajnoki futam versenyigazgatója Pasquale Lupoli szemtanúja volt a páratlan eseménynek és az eset után elárulta, hogy még soha korábban nem látott és tapasztalt soha ehhez hasonlót. Hozzá téve, a tettet súlyosbítja az is, hogy Corberi még a versenyt követően elkezdett verekedni annak ellenére, hogy azalatt az idő alatt simán lenyugodhatott volna.

Corberi ügyvédje azzal védekezett, hogy védence felindulásból követte el a tettét, valamint az egészet Michael Schumacher esetéhez hasonlította, ami az 1998-as Belga Nagydíjon esett meg az akkor még kétszeres világbajnok Ferrari pilótával.

Történt ugyanis, hogy Schumacher magabiztosan vezetve a versenyt a két Jordan előtt és éppen lekörözte volna a McLarennél versenyző David Coulthardot. Azonban a két fél ütközött, és Schumacher a kiesését követően azonnal a McLaren boksz felé vette az irányt és azzal vádolta Coulhardot, hogy direkt húzódott elé és hogy a manőverével „meg akarta ölni” őt.

Az FIA ennek ellenére hajthatatlan és a soron következő peren végre el akarják érni a céljukat: örökre eltiltani a versenyzéstől az „őrült” Corberit.