KezdőlapFormula 1Az FIA beadta a derekát, így csökkenteni akarja a pattogás mértékét

Az FIA beadta a derekát, így csökkenteni akarja a pattogás mértékét

-

Az FIA beadta a derekát és a biztonságra hivatkozva ismertette, hogy visszaszorítaná a pattogás mértékét.

Bakuban George Russell és Lewis Hamilton hangosan panaszkodott a delfinezésre és annak következményeire. A sorba beállt Pierre Gasly is, míg Christian Horner egyszerű színészkedésként utalt a panaszokra. A brit csapatfőnök szerint az ellenfelek kérik arra a pilótákat, hogy csapjanak minél nagyobb zajt, így a Szövetség szépen-lassan engedi majd a változtatást.

A vasárnapi futam után a hétszeres világbajnok nagy fájdalmakról számolt be, sőt a leintést követően alig tudott kiszállni az autójából. Toto Wolff azt is elhintette, versenyzője nem biztos, hogy rajhoz áll Kanadában. Ám Hamiltonnak esze ágában sem volt visszalépni.

Horner korábban elmondta, igazságtalannak találná, ha az FIA helyt adna a változtatási kérelmeknek. Mivel nem mindenkit érint a jelenség, így a csapatoknak maguknak kellene megoldaniuk a problémát.

Nemrég azonban a biztonságra hivatkozva a Szövetség kiadta a Technikai Direktívákat:

Az első intézkedés kimondja, hogy a padlólemez illetve kopóblokk kialakítását és elhasználódását fogja megvizsgálni a technikai személyzet.

A második irányelv a versenygép függőleges rezonálásának mértékét határozza majd meg. A pontos adatról és képletről még nem döntött a Szövetség, emiatt a csapatokat arra kérik, hogy járuljanak hozzá a kidolgozásukhoz. 

Az FIA ezen felül orvosokkal is konzultált a pattogás következményeiről és hatásairól. Ez alapján megállapították, hogy a túlzott fáradékonyság és a fájdalmak a koncentráció csökkenéséhez vezetnek A Szövetség a versenyzők egészségé miatt is aggódik, ugyanis többen súlyos hátfájásra panaszkodtak az elmúlt időszakban.

 

ForrásFIA.com