Az F1-vezérigazgató nyilatkozata nem érdekli, 5 éven belül Forma-1-es pilóta akar lenni a brit pilótanő

A W Series kétszeres bajnoka, Jamie Chadwick azt nyilatkozta, hogy 5 éven belül ott akar lenni a Forma-1 mezőnyében, a következő lépést számára pedig az Indy Lights jelentheti.

Pole sitter Jamie Chadwick, Jenner Racing

Carl Bingham / Motorsport Images

A 24 éves Jamie Chadwick jelenleg a W Seriesben versenyez, meglehetősen nagy sikerrel, hiszen toronymagasan vezeti a női sorozat tabelláját. Azonban a brit versenyző teljes formulaautós szezont legutóbb 2020-ban futott koedukált mezőnyben, akkor a 9. lett a Formula Regional Európa-bajnokságban.

És míg az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali azt nyilatkozta, szerinte nem reális, hogy 5 éven belül legyen női versenyző a száguldó cirkusz mezőnyében, Chadwick egyértelmű célja, hogy ott legyen az F1-es rajtrácson, Domenicali nyilatkozata pedig hidegen hagyja:

Még több hír:

„Őszintén mondom, nem igazán érdekel. Ha van is rám hatása, legfeljebb motivációként szolgál. Egyértelműen az a cél, hogy megpróbáljak 5 éven belül eljutni a Forma-1-be. Ehhez sok mindent kell elérnem, de megpróbálok a megfelelő juniorsorozatokon keresztül eljutni ide” – mondta Chadwick a Guardiannek adott nyilatkozatában.

A brit pilótanő pár nappal ezelőtt tesztelt az IndyCar betétsorozatában, az Indy Lightsban, és elmondta, az a célja, hogy egy sikeres évet követően az Indy Lightsból a Forma-3-ba igazoljon:

„Jól éreztem magam a kocsiban. Az Indy Lights hosszú versenyei és a sok tesztelés jó pozícióba helyezhet jövő évben, hogy aztán megtegyek még egy lépést, mivel itt fizikálisan és versenyzőként is fejlődhetek” – fogalmazott a kétszeres W Series-bajnok, aki Szingapúrban a harmadik címét is megszerezheti.

Steiner: A szurkolók imádnák, ha ez a páros állna össze a Haasnál...

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Új alkatrészek fioranói tesztjeivel készült a Ferrari a Szingapúri Nagydíjra
Következő cikk Hamilton: Mindig tüske leszek Domenicali cipőjében!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország