KezdőlapFormula 1Az F1-es feleség az asztalra csapott: "Mi jogosít fel arra, hogy megítélj?"

Az F1-es feleség az asztalra csapott: „Mi jogosít fel arra, hogy megítélj?”

-

A Red Bull csapata lett az elsőszámú közellenség, miután bebizonyosodott, hogy megszegték a szabályokat azzal, hogy túllépték a megengedett költségkeretet. A vitáma most már a családtagok is beszálltak.

Matthew Syed, a The Times című brit lap újságírója a Mexikói Nagydíj után ostorozta a csapatot, és azt állította, hogy Lewis Hamiltont „megfosztották” a 2021-es bajnoki címtől. Christian Hornert emellett „téveszmésnek”, „kegyetlennek” és „vesztesnek” nevezte.

Minden vádak közepette Horner arról számolt be korábban, hogy a rosszmájú megjegyzések eredményeként már a csapattagok gyermekeit is zaklatják az iskolában.

Syed erre reagálva azzal vádolta Hornert, hogy „a megfélemlítést és a mentális egészséget használja fel arra, hogy elterelje a figyelmet a saját szabályszegéséről”.

„Ha a Red Bullnál mentális egészségügyi problémák vannak a szabályszegésük miatt, a felelősség őket és csakis őket terheli – nem pedig azokat, akik kritizálták őket” – mondta.

Amanda Newey, a Red Bull legendés technikai főnökének, Adrian Newey-nak a felesége keményen visszavágott Syednek a közösségi médiában, noha később törölte a posztot.

„Mi jogosít fel arra, hogy megítélj engem, a férjemet vagy a Red Bull bármelyik tagját vagy családtagját a mentális állapotáról?” – tette fel Syednek a költői kérdést.

Adrian Newey, Amanda Smerczak
Adrian és Amanda Newey  |  Fotó: Mark Thompson/Getty Images / Red Bull Content Pool

„Amikor egy éven át bántalmaznak, és még csak nem is dolgozol a csapatnak, az kikészít. A szurkolók provokálása a mérgező újságírással csak tetézi a problémát” – mondta Amanda.

A Red Bull és Max Verstappen 2022-es domináns sikere ellenére a Milton Keynes-i székhelyű Forma-1-es csapat számára ez egy kifejezetten viharos év volt.

„Stratégiai és politikai szempontból most sok minden történik a Red Bullnál” – ismeri el Dr. Helmut Marko.

„Dietrich Mateschitz halálával kapcsolatban vannak tisztázandó kérdések a vállalaton belül, de ez nem befolyásolhatja a sport szegmenst.”

„A csapat számára semmi sem változott. „Arra készülünk, hogy megnyerjük a hátralévő két futamot, és az utóbbi időben mutatott gyorsaságunk és megbízhatóságunk alapján erre jó esélyünk van.”