Az F1-es csapatfőnök szerint ennyivel gyorsabb Leclerc, mint Sainz

Az idei szezon mindenki számára új esélyt adott, nem volt ez másképp Carlos Sainz esetében sem, aki életében először kapott lehetőséget egy bajnokesélyes autóban. A spanyol a tavalyi menetelése után azonban idén Leclerc árnyékába került, melyről Franz Tost, Sainz korábbi csapatfőnöke beszélt.

Franz Tost, Team Principal, Scuderia AlphaTauri, in the team principals Press Conference

Franz Tost, Team Principal, Scuderia AlphaTauri, in the team principals Press Conference

LAT Images

Franz Tost örül annak, hogy Carlos Sainz a Ferrarihoz került, és az elvárásoknak megfelelően teljesít. A 27 éves versenyző a szezon elején szerződéshosszabbítást kapott a maranellói alakulattól, Tost mégis úgy gondolja, hogy Sainznak a teljes szezonon át tartó gyorsasága alapján be kell állnia csapattársa mögé

„Carlos tehetséges és rendkívül szorgalmas" - mondta Tost az F1 Insidernek egykori tanítványával kapcsolatban. Az osztrák 2015 és 2017 között közel három teljes szezonon keresztül volt Sainz csapatfőnöke a Toro Rossónál. A Renault-n és a McLarenen keresztül Sainz most a Ferrarinál kötött ki, és az olaszok meg vannak elégedve a munkájával.

Még több F1 hír:

Debütáló szezonjában rögtön megverte a mindenki által sokra hivatott csapattársát, A 2022-es évben azonban Leclerc a gyorsabb pilóta kettejük közül egyelőre. Tost azonban azt mondja, hogy ha őszinte akar lenni, akkor ez a valódi kép, tehát a monacói a gyorsabb pilóta kettőjük közül.

„Ő [Sainz] nagyon jól teljesít a Ferrarinál, és ha minden jól megy, egy szinten lehet Leclerc-rel. De az alapsebességet tekintve Leclerc két tizeddel gyorsabb” – mondta a 66 éves szakember.

Ennek ellenére Leclerc és Sainz között mindössze 22 pont a különbség a világbajnokságban tizenhárom nagydíj után. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez annak is tudható be, hogy Leclerc rengeteg megbízhatósági problémával küzdött idén és a stratégiát is elrontották rendre az olaszok.

Nagy kérdés ezen felül, hogy ha a bajnoki cím teljesen elúszik, akkor vajon tudja-e motiválni magát a csapat, ugyanis ha nem, akkor könnyen megeshet, hogy még a Mercedes is beéri őket, ami nagy szégyen lenne azok után, hogy a szezon első pár futamán még a legfőbb bajnokesélyesnek tartották őket.

Aki az F1-et és a focit is szereti, az most talán bajba került


A Forma-1 2022-es szezonja idáig: Győztesek, vesztesek és minden, ami a kettő között van

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk A korábbi pilóta is megvédte Binottót: „Nem olyan rossz, mint amilyennek beállítják őt”
Következő cikk Wolff: Minden nap gondolok a 2021-es Abu-Dzabi Nagydíjra

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország