Az eltiltás küszöbén álló Gaslyt is beidézték Alonso és Ocon mellett a brazil sprint után!

Pierre Gaslyt, Fernando Alonsót és Esteban Ocont is beidézték a versenybírók a 2022-es Forma-1-es Brazil Nagydíj szombati sprintfutama után. Az Alpine pilótái kétszer is összeütköztek a pályán, Gasly pedig szokatlan hibát vétett a futamon kívül.

Carlos Sainz, Ferrari F1-75, Esteban Ocon, Alpine A522, Fernando Alonso, Alpine A522, Sergio Perez, Red Bull Racing RB18, the remainder of the field at the start of the Sprint race

Carlos Sainz, Ferrari F1-75, Esteban Ocon, Alpine A522, Fernando Alonso, Alpine A522, Sergio Perez, Red Bull Racing RB18, the remainder of the field at the start of the Sprint race

Mark Sutton / Motorsport Images

Fernando Alonso és Esteban Ocon nem puszipajtásokként fognak elbúcsúzni egymástól az év végén, miután idén nem először értek össze a pályán, Brazíliában kapásból kétszer is.

A rajtot követően a 4-es kanyarban történt esetben Ocon oldaldoboza sérült meg, majd ezután a célegyenesben másodjára is érintkeztek, amikor Alonso – az austini esethez hasonlóan – a szélárnyékban ráfutott Ocon autójára.

Az FIA versenybírói mindkét pilótát beidézték meghallgatásra a sprint után. Egy büntetés lenne a hab a tortán az Alpine borzalmas napja után, hiszen nem elég, hogy pontszerzés helyett mindkét versenyzőjük a mezőny végéről rajtolhat majd, Ocon autója a futam után a parc fermében ki is gyulladt.

The car of Esteban Ocon, Alpine A522, on fire in Parc Ferme

The car of Esteban Ocon, Alpine A522, on fire in Parc Ferme

Fotó készítője: Andy Hone / Motorsport Images

Pierre Gasly idén már 10 büntetőpontot szerzett, így csak két pontra van az egyfutamos eltiltástól. A francia pilóta ennek ellenére Brazíliában sem úszta meg a találkozást a stewardokkal.

Az AlphaTauri versenyzője a rajtrácsra vezető körön az FIA szerint „feleslegesen lassan” vezetett, azonban a Motorsport.com értesülései szerint egy megrovással megúszhatja az esetet.

Már a sprint alatt bejelentették, hogy vizsgálják Lewis Hamiltont, Nicholas Latifit és Csou Kuan-jüt is, akik a rajtprocedúrát sérthették meg – a Mercedes vezető pályamérnöke, Andrew Shovlin szerint azonban valószínűtlen, hogy Hamilton büntetést kapjon, mivel a belső kamerás felvételből szerinte jól látszik, hogy az autó a rajtkockán belül volt.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Russell: nem számítottam arra, hogy ennyire gyors lesz a Mercedes
Következő cikk Verstappen: egyszerűen túl nagy volt a gumikopás, a lágyakon is szenvedtünk volna

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország