DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Az Audi e-tron GT online világpremierje

Egy energiától duzzadó menetbemutató és egy igazán elismerésre méltó résztvevőket felvonultató világpremier: az Audi bemutatta új elektromos zászlóshajóját, az Audi e-tron GT modellt. A digitális „Haladás napja” rendezvény két eseményén a négykarikás márka prezentálta tisztán elektromos gran turismo modelljének legfontosabb vonásait: a dinamikus teljesítményt, az érzelemgazdag formavilágot és a fenntarthatóságot.

„Az e-tron GT egy egyedülálló Gran Turismo, amelyet a jövőre fókuszálva értelmeztünk újra. Megjelenése a prémium autóipari formatervezés remekműve. Figyelemreméltó vezetési teljesítményével az elektromos mobilitás legérzelemgazdagabb vonalát követi. Fenntartható koncepciójával pedig egy szemléletet képvisel.” – részletezi Markus Duesmann, az AUDI AG vezérigazgatója. „Hiszen nem csupán a hajtás koncepciója fenntartható. A Böllinger Höfe üzemének teljes gyártása nettó szénsemleges energiamérleggel rendelkezik. Ez jelzésértékű mind az üzem, mind a dolgozóink, mind pedig az Audi jövőre való felkészültségét illetően.”

audi-e-tron-gt-premier-2021



Az Audi új mércét állított a „Haladás napja” digitális világpremierrel is. Két digitális esemény keretében mutatkozott be ugyanis az Audi e-tron GT: a „Haladás futamán” Lucas di Grassi Formula E pilóta és Nico Rosberg, Forma-1 világbajnok és fenntarthatósággal foglalkozó vállalkozó mutatta be az Audi RS e-tron GT illetve a négykarikás márka jelenlegi Formula E versenyautója, az Audi e-tron FE07 dinamikus vezetési teljesítményét. Az Audi Driving Experience Center Neuburg an der Donau-ban található pályáján tett utazás során a középpontban az új modell dinamikus teljesítménye állt.

A „Haladás ünnepe” eseményen a négykarikás márka most először engedett bepillantást a nagyközönségnek az Audi e-tron GT világába. Az egy órás virtuális bemutató során Markus Duesmann és Hildegard Wortmann, az igazgatótanács értékesítés és marketing területéért felelős tagja, továbbá az Audi további képviselői, mint Henrik Wenders, az Audi márka rangidős alelnöke és Marc Lichte, formatervezési vezető ismertették az új modellel kapcsolatos tudnivalókat.

A változatos program hangsúlyozta a négykarikás márka jövőorientált szemléletét. A formatervezés, a fenntarthatóság és a teljesítmény jelentőségét illetően a színész, producer Tom Hardy, a divattervező Stella McCartney és Nico Rosberg osztották meg személyes benyomásaikat. Az autó leleplezésénél felhangzó zenei kíséret az amerikai egyesült államokbeli énekes és dalszerző, Janelle Monáe előadásában hangzott el, míg műsorvezetőként Steven Gätjen navigálta végig a nézőket a bemutató eseményein.

A GREENTECH FESTIVAL és az Audi, amely alapító partnerként működött közre ennek a fenntarthatósággal foglalkozó platformnak a létrehozásában, az Audi e-tron GT világpremierjét választották, hogy most először közösen átadják a GREEN FUTURE díjat. A GREEN AWARDS elismerések részeként átadott díjat olyan projektek és személyek kapják, akik a környezettel összeegyeztethető városiasodást népszerűsítik és ezzel együtt jelentősen hozzájárulnak a városi infrastruktúrában tapasztalt életminőség javításához. A győztes a tel-avivi székhelyű Zencity startup a közösségi média bejegyzéseket és a helyi városi híreket gyűjtő és elemző algoritmusával.

Mindkét esemény továbbra is elérhető online formában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: