KezdőlapFormula 1Az átigazolások kirobbantották a háborút a Red Bull és a Mercedes között?

Az átigazolások kirobbantották a háborút a Red Bull és a Mercedes között?

-

Ben Hodgkinson átigazolásával egy újabb háború robbanhatott ki a Mercedes és a Red Bull között.

Jövőre már nem lesz jelen a Honda a Forma-1-ben, így a korábbi megegyezések szerint motorjaikat eladják a Bikáknak. Mivel 2022-től befagyasztja a sportág az erőforrások fejlesztését, az alakulatnak lesz alkalma és ideje arra, hogy felépítse és működtesse az új részlegét.

A napokban a Red Bull bejelentette, hogy technikai igazgatóként fogja alkalmazni azt a Ben Hodgkinsont, aki kulcsembernek számít a csillagosoknál. Ezzel még egy csapást mért az Ezüst Nyilakra, akiknek most az összetartás lenne a célja, hiszen idén nincs akkora előnyük, mint az elmúlt években.

Többen is távozhatnak a Mercedestől:

Helmut Marko már utalt arra, hogy azok a brit szakemberek, akik egykoron a Hondánál dolgoztak (akiből lett a Brawn GP és a Mercedes) szinten követhetik majd Hodgkinsont. Ez újabb problémát okoz a német gárdának, hiszen nem tudják még pontosan hány ember áll fel és sétál át az ellenfélhez.

Az osztrák tanácsadó ezen felül azt is kihangsúlyozta, hogy nekik még csak meg sem kellett keresniük a szakembert, ugyanis Hodgkinson jelentkezett náluk azzal a céllal, hogy szeretné betölteni az állást.

,,Ha Niki Lauda élne, akkor ezt nem tudtuk volna megtenni.” – tette hozzá a 78 éves vezető.

A Bikák így nagy előnyre tehetnek szert több fronton is. Először is a jövőre csatlakozók által megismerhetik hogyan és miképp működik a csillagosok erőforrása, továbbá Hodgkinson vezetésével már egy új, saját hajtásláncot is képesek lesznek megálmodni 2025-re. Ezen felül a következő évekre felkavarják az állóvizet legnagyobb riválisuknál is, akinek pótolnia kell az eligazoló és sok mindent tudó szakembereit.

A Red Bullnak türelmesnek kell lenni:

A Mercedes az évek során átcsoportosítással kezelte a változásokat. Most azonban felütötte a baj a fejét Brackley-ben és Brixworth-ban, ugyanis az egyik kulcsember azon felül, hogy az ellenfelet akarja erősíteni, több munkatárását is buzdítja arra, hogy váltson térfelet. Toto Wolffnak, így tüzet kell oltania.

A Motorsport.com olasz kiadása szerint a csillagosok ezért mindent elkövetnek annak érdekében, hogy elodázzák Hodgkinson távozását. Terveik szerint a búcsúzásra csak 2022 végén kerülne sor.

Forrásgpblog.com