„Az Aston Martin jó hely lehet Ricciardo számára”

A Forma–1-es újságíró, Tom Clarkson úgy véli, az Aston Martin jó hely lehetne Daniel Ricciardo számára, amennyiben esetleg távoznia kellene a McLarentől az idei szezon végén.

Daniel Ricciardo, McLaren

Fotót készítette: Carl Bingham / Motorsport Images

Ricciardo jövője az egyik legfelkapottabb téma lett az utóbbi hetekben, mivel az ausztrál továbbra sem találja formáját. Szerződése ugyan még van 2023-ra, de tudjuk, hogy ez sokszor nem jelent garanciát semmire.

A másik oldalon eközben Sebastian Vettel karrierje kapcsán is vannak kérdőjelek, mivel a négyszeres bajnok még maga sem tudja, hogy akarja-e a folytatást, és ezt elsősorban az Aston Martin teljesítményétől tenné függővé.

Még több F1 hír:

Jelenleg akár az is elképzelhető, hogy Vettel visszavonul majd, Ricciardo pedig nem marad a wokingiaknál, ezért Clarkson úgy gondolja, az ausztrál akár meg is találhatná új otthonát a zöldek személyében.

„Sebastian Vettel jövője körül van némi spekuláció. Ő is kifejtette, hogy még nem tudja, mihez kezd jövőre. Amennyiben elhagyná az Aston Martint, Ricciardo meg a McLarent, akkor én el tudom képzelni, hogy Ricciardo ott kössön ki” – fejtegette véleményét Clarkson az F1 Nation podcastben.

„Az ő mentalitásuk még mindig egy kisebb csapatéra hajaz, hiába kezdtek bővítésbe. Danielt szerintem szívesen látnák. A személyisége felvillanyozná őket, és hamar maga köré gyűjtené a csapatot.”

 

1996 világbajnoka, Damon Hill eközben ezt az elméleti helyzetet Valtteri Bottas jelenlegi csapatváltásához hasonlította. „Itt a Bottas-faktorról van szó, nem? Már egy másik ember benyomását kelti. Az egész csapat ott áll körülötte, viccelődik…”

Ricciardo átszerződéséhez persze az is kellene, hogy a nyolcszoros győztes javítson a formáján, mert a jelenlegi helyzetben sajnos nem is feltétlenül kecsegtető az istállók számára, hiába van remek személyisége.

Hill is erre hívta fel a figyelmet a bottasos párhuzamnál. Szerinte a finn legalább jó formában volt, amikor tavaly elhagyta a Mercedest, és most az Alfa Romeónál bizonyítja, hogy mire képes, Ricciardót viszont háttérbe szorítja Lando Norris, így nem is valószínű, hogy Mike Krack csapatfőnök őt akarná az egyik autójában, ha Vettel esetleg továbbáll.

Bottas egy problémamentes hétvégére vágyik Bakuban

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Ilyen időjárás várható az azeri F1-es nagydíjhétvégén!
Következő cikk Eldöntheti-e egy költségsapkával kapcsolatos, utólagos büntetés a 2022-es Forma-1-es szezont?

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország