Az Aston Martin is az FIA közbenjárása után jött rá, hogy a többi F1-es csapat trükközhet

Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack elismerte, hogy ők is az FIA technikai direktívája és az ahhoz kapcsolódó magyarázat során jöttek rá, hogyan trükközhetnek egyes F1-es csapatok a padlólemezeikkel.

Lance Stroll, Aston Martin AMR22

Fotót készítette: Mark Sutton / Motorsport Images

Amellett, hogy az FIA egy technikai direktívával a pilóták érdekét szem előtt tartva próbálja mérhető és ellenőrizhető keretek közé szorítani az autók delfinezését, egyértelműen arra utaltak, hogy egyes csapatok átlépik a technikai szabályzatban meghatározott padlólemez-hajlás mértékét, amivel könnyebben kontrollálhatják a delfinezést is.

Egyes csapatokat, akik eddig a delfinezés limitálásának kulcsát a padlólemez megerősítésében látták, „sokkolta” az FIA kijelentése. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elismerte, hogy teljesen meglepte az, ahogyan az FIA rámutatott a csapatok trükközésére, Andrew Shovlin pedig elismerte, hogy még nem kezdték el felfedezni az ezen a területen rejlő potenciált.

Még több F1 hír:

A Mercedeshez hasonlóan az Aston Martin is hidegzuhanyként élte meg azt, hogy az eddigi fejlesztési irányukkal teljesen ellentétes módon, nagyobb sikerrel trükköznek egyes csapatok.

„Toto fejezte még ki talán a meglepetését a sajtó előtt? Azt hiszem igen, de bevallhatom, hogy engem is nagyon meglepett ez az egész” – ismerte el Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke a Motorsport.com kérdésére.

„Beszélnünk kell erről a témáról, és tisztáznunk kell, hogy pontosan mit engednek a szabályok. Ki kell derítenünk, mi folyik itt” – mondta a luxemburgi mérnök, aki idén ült be az Aston Martin csapatfőnöki székébe.

Krack elismerte, hogy a Mercedeshez hasonlóan az Aston Martinnak is meg kell vizsgálnia a riválisaik által választott fejlesztési irányt.

„Most, hogy láttunk egy pár arra utaló jelet, hogyan dolgoznak a riválisaink, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy Andrew (Green, az Aston Martin műszaki vezérigzagatója) és a srácok valóban mindent kiaknáztak-e ebből a területből.”

Nézzétek meg a Motorsport Images fotósainak legjobb képeit az idei Brit Nagydíjról:

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Komoly feszültség a Ferrarinál? Egyes csapattagok állítólag nem akartak ünnepelni
Következő cikk Norris: nem értem miért gondolják azt az emberek, hogy megbántam a szerződést a McLarennel

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország