DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az Aston kormányszervójával még vannak gondjai Alonsónak

Még nem tökéletes az érzése az AMR23-ban, dolgoznia kell a csapatnak, és Alonsónak is meg kell szoknia az új autót: a spanyol szerint ez okozta az egyik megcsúszását Bahreinben.

Volt egy-két kisebb hibája Fernando Alonsónak a bahreini F1-es szezonnyitón, a leglátványosabb talán az volt, amikor már megelőzte Lewis Hamiltont, de túlkormányzottá vált az Aston Martin, a brit pedig átmenetileg vissza tudott térni ellenfele elé. Alonso szerint bizonyos dolgokat még meg kell szoknia új autóján, a vezethetőség érzése, a kormányon keresztül kapott visszajelzés még nem tökéletes.

„Szerintem azt a megcsúszást is ez okozta, még mindig meg kell szoknom az autón a kormányszervo rásegítését, és néhány más dolgot. Ez egy kicsit más az Alpine-hoz képest, szóval őszintén szólva meglepődtem rajta” – mondta Alonso Bahreinben a Sky Sportsnak.

f1-alonso-aston_1



A spanyolt arról is megkérdezték, hogy mi más az Alpine-hoz képest, mi az, amit másképp kell csinálni, de részletekbe természetesen nem ment bele: az viszont egyértelműen kiderült, hogy részéről van még tartalék ebben a projektben.

„A motor terén szerintem nincs nagy eltérés a Renault és a Mercedes között, de maga az autó és az első futómű geometriája egy kicsit mindig más. Más visszajelzéseket kapsz a kormányon keresztül a kezeddel az első tapadásról, és most biztos vagyok benne, hogy ennek megszokásához több időre van szükségem az autóban.”

„Tudom, hogy mi okozza ezeket a túlkormányzott pillanatokat, de ezt most megtartom magamnak. Még dolgozunk: ahogy mondtam, az autó új, a csapatnak is meg kell tanulnia, és nekem is hozzá kell szoknom. Ezek a pillanatok főleg miattam történtek. Hozzá kell szoknom az érzésekhez, a kormányszervóhoz, a kormányon érzékelt visszajelzésekhez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: