2024. április 20. 00:18
KezdőlapMotoGPAz Aprilia-pilóta reagált versenyzőtársa pikáns megjegyzéseire

Az Aprilia-pilóta reagált versenyzőtársa pikáns megjegyzéseire

Aleix Espargaró az a versenyző, aki minden esetről elmondja a véleményét. A VR46-versenyző beleállt a spanyolba, ezt sem hagyhatta szó nélkül.

Marco Bezzecchi a szombati sprintverseny után odaszúrt versenyzőtársainak. Nem nevezett meg senkit, de mivel az eset közelében az Aprilia-pilóta volt, így Aleix Espargaró magára vette az olasz megjegyzését.

„Vannak olyan versenyzők, akik sírnak a Biztonsági Bizottságban az előzések miatt. Sírnak, mint egy kisbaba, aztán az első alkalommal olyat csinálnak, ami teljesen hülyeség és tönkreteszik a versenyedet. Úgy hét helyet vesztettem. Az a vicces, hogy három versenyző panaszkodik, és a három versenyző közül az egyik, aki mindig panaszkodik – és rám tavaly sokszor – ma ezt [az érintkezést] csinálja. Szóval nem értem, hogy miért panaszkodnak annyiszor rám, majd miért csinálják ugyanazt! Szeretek agresszív lenni, és nem panaszkodom. Erről szól a versenyzés. Szeretek csatázni.”nyilatkozta a fiatal olasz versenyző a sprintfutam után.

Espargaró és Bezzecchi a sprintfutam során értek össze, és a VR46-os versenyző futama nem sokkal később idő előtt véget ért. A spanyol, aki amúgy is dühös volt az egész hétvégén mutatott agresszió miatt, elmagyarázta, mi történt, miután beszélt Bezzecchivel, hogy tisztázzák a problémáikat.

„Marco tegnap azt mondta, hogy a 3-as kanyarban majdnem mindenkinek nekimentem. Ez olyan állítás, ami feldühít, mert úgy gondolom, hogy tiszta versenyző vagyok. Továbbra is a legtisztább versenyző akarok lenni a rajtrácson. [Vasárnap] nem akartam előzni – egy másodperccel gyorsabb voltam az előttem haladó versenyzőnél, de hátrébb végeztem, mert nem láttam a helyet. Szóval nem erőltettem, hogy bukást okozzak. Tiszta versenyző akarok lenni – ha előzni tudok, akkor előzök, ha nem, akkor nem.”

„Azt mondtam Marcónak: ‘Nem láttalak. Hozzád értem?’ Azt felelte: ‘Nem, de megváltoztattad az ívet.’ Azt válaszoltam: mert az 1-es kanyarban nincs hely. Beszélni kell az emberekkel, ez a legjobb, amit tehetsz.”

Az ingerült Espargaró arra is frusztráltan reagált, amikor egy kamerás stáb megpróbálta rögzíteni az Aprilia bokszában folytatott beszélgetéseit.

„Mindig vannak kamerák! Van, amikor az ember beszélni akar a csapattal, és nem kellene hallaniuk. Olyan ez néha, mint a Big Brother! Legalábbis vannak pillanatok, amik jobb ha megmaradnak nekünk.”