Az Alpine-nál kiakadtak: ennél Alonsónak és Oconnak is jobban kell teljesítenie!

Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer élesen kritizálta mindkét versenyzőjét a 2022-es Forma-1-es Brazil Nagydíj szombati sprintversenye után, mivel kettős pontszerzés helyett egymás kilökésével voltak elfoglalva.

Esteban Ocon, Alpine A522, Fernando Alonso, Alpine A522

Fotót készítette: Zak Mauger / Motorsport Images

Alonso és Ocon a 4-es kanyarban, majd a célegyenesben is összeértek a brazil sprint rajta után, Ocon autójának oldaldobozán nagy lyuk keletkezett, míg Alonsónak letört az első szárnya az idei második ráfutásos balesete után.

A spanyol versenyző kapott is egy 5 másodperces büntetést, amivel a 15. helyett csak a 18. helyről rajtol majd ma, de mivel az Alpine továbbra is szoros csatában áll a McLarennel a konstruktőri bajnokság 4. helyéért, a sprinten látottak már Otmar Szafnauer csapatfőnöknél is felnyomták a pumpát.

Még több F1 hír:

„Őszintén, Estebannak és Fernandónak is jobban kell teljesítenie a pályán, hogy azzal kiegészítsék a csapat erőfeszítéseit. Nem szabad a pályán történt ütközéseikkel kompromittálniuk a teljes csapat munkáját.”

„Ma mindkét versenyzőnk cserbenhagyta a csapatot. Mindkettőjüktől többet várok holnap, mivel muszáj pontokat szereznünk a konstruktőri bajnokságban miatt. Úgy akarunk Abu-Dzabiba menni, hogy a céljaink elérhető távolságban legyenek.”

A vasárnapi futamon Esteban Ocon a 17., Fernando Alonso a 18. helyről rajtolhat majd, már amennyiben Ocon autójában nem kell majd motort cserélniük. A francia pilóta autója ugyanis kigyulladt a verseny leintése után a parc fermében, a Sky szerint üzemanyagszivárgás miatt.

Az Alpine előnye mindössze 5 pont a McLarennel szemben a konstruktőri bajnokság 4. helyéért folytatott küzdelemben, Lando Norris pedig a kiváló 6. helyről fog rajtolni, de Ricciardo is feltornázta magát a 11. helyre a rossz időmérője után.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Íme a 2022-es Forma-1-es Brazil Nagydíj rajtrácsa: Mercedes első sor!
Következő cikk Hamilton és Russell összedolgozna a Mercedes első 2022-es futamgyőzelméért

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország