DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Az Alpine bejelentette Alonso utódját, de érik a botrány

A várakozásoknak megfelelően Oscar Piastri kapja meg Fernando Alonso felszabadeuló ülését az Alpine-nál, ezzel eldőlt, hogy az ausztrál és Esteban Ocon lesznek a csapat versenyzői 2023-ban.

A 2021-es Formula-2-es bajnok jövőjét egy ideje már találgatások övezték, de annyi biztosnak tűnt, hogy 2023-ban F1-es lehetőséghez juthat az ausztrál versenyző. Nos, Fernando Alonso távozásával - amiről az Alpine is csak a sajtóban értesült - egyszerűbbé tette a helyzetet a franciák számára, akiknek innentől kézenfekvő döntés volt Piastrit beültetni Ocon mellé a következő szezonra.

Korábban olyan hírek is felröppentek, hogy amennyiben Ricciardo mégiscsak távozna a McLarentől, akkor esetleg ott próbálta volna ki magát, az eredeti terv helyett, miszerint a Williamsnél kapott volna ülést Piastri - az Alpine jóvoltából.



Az ausztrál versenyző személyében egy ígéretes tehetség csatlakozik a száguldó cirkuszhoz, hiszen három egymást követő évben nyerte meg előbb a Formula Renault Eurocupot, majd a Formula-3-at, később pedig a Formula-2-es sorozatot. Bemutatkozhatott már egyébként az F1-ben Piastri, hiszen a Francia Nagydíjon lehetőséget kapott az első szabadedzésen, hogy kipróbálhassa a csapat idei versenygépét, valamint Katarban egy kétnapos teszten is részt vett az ausztrál.

Otmar Szafnauer csapatfőnök ezekkel a szavakkal üdvözölte Piastrit az Alpine-nál: "Oscar egy ragyogó és ritka tehetség, mi pedig büszkék vagyunk rá, hogy támogathattuk őt az idáig vezető nehéz útján a juniorszériákban. Négyéves együttműködésünk alatt egy olyan pilótává nőtte ki magát, aki készen áll az f1 nyújtotta kihívásokra."

"Tartalékversenyzőnkként sokszor ott volt a pályákon, a gyárban és a teszteken, ahol érettsége mellett azt is megmutatta, mennyire gyors és mekkora ígéret ő. Úgy gondoljuk hogy az ő és Esteban párosa megadja nekünk azt a folytonosságot, amire a csapatnak szüksége van, hogy elérjük a hosszútávú céljainkat: a győzelmeket és a világbajnoki címet."

FRISSÍTÉS: Közben Oscar Piastri kijelentette, hogy semmit sem írt alá az Alpine-nal és nem is áll szándékában!

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: