KezdőlapFormula 1Az Alpine 2022-re fókuszál: A legjobb autót akarjuk építeni

Az Alpine 2022-re fókuszál: A legjobb autót akarjuk építeni

-

Az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi máris 2022-re tekint, habár csak egy verseny telt el 2021-ből.

A jelentős mértékű szabályváltoztatások közeledtével természetesen ezt valamennyi csapat elmondhatja magáról, hiszen senki sem akar lemaradni. Az Alpine háza táján viszont kifejezetten másodlagos az idei év a jövő évvel szemben.

„Amit akarunk, hogy az eddigiekre építsünk” – kezdte Laurent Rossi a Formula1.comnak adott nyilatkozatát. „Amúgy is tudjuk, hogy az autó lehetőségeit nagyjából kiaknáztuk. Mindent ki fogunk sajtolni belőle és eközben finomhangoljuk a működést és a szervezetet, de főleg azon leszünk, hogy a legjobb autót építsük valaha a következő szabályváltoztatásokra.”

A tél folyamán komoly változások történtek a franciáknál, távozott Cyril Abiteboul a csapatvezetői székből, de megváltozott a csapatnév és Alonso is visszatért hozzájuk.

„A csapat Enstone-ban elég sokat változott az elmúlt években, egy olyan autón dolgoztak, ami nagyjából elérte a határait. Egy jó autó, de nem a legjobb, ezt láthatjuk” – folytatta az Alpine vezérigazgatója. „Marcin [Budkowski, az ügyvezető igazgató – a szerk.] megérkezett és elkezdte éreztetni hatását a csapaton. Szerződtettünk néhány figyelemreméltó mérnököt és biztosak vagyunk benne, hogy ez az új ’majonéz’ jó ízű lesz. Van egy tervünk, egy víziónk. Amikor megjöttem és beszéltem Marcinnal, felvázolt elém egy tervet. Elmentem a mérnökökhöz és észrevettem, hogy jól tudják, mi a feladat. Ez nagy magabiztosságot ad. Van egy kétszeres világbajnokunk is, aki nagy szakértelmet biztosít. Szerintem ez egy hosszú utazás első lépése, de tényleg magabiztos vagyok.”