Az AlphaTauri „azonnali” erős tempót vár De Vriestől

Az AlphaTauri csapatvezetője, Franz Tost elmondta, hogy erős eredményekre számít Nyck de Vriestől már a szezon legelső futamain is.

Nyck de Vries, Scuderia AlphaTauri

Fotót készítette: Zak Mauger / Motorsport Images

De Vries egyike az idei mezőny három újoncának, de a 28 éves pilóta már ennek ellenére sok motorsportos tapasztalattal rendelkezik. Már a leigazolása után sokan találgatni kezdtek arról, mire lehet képes a holland, de csapatfőnökének egyértelmű elképzelései vannak.

„Nyck kiváló munkát végez és nagyon tapasztalt is, amit látni lehet. Látni és érezni lehet, hogy 28 éves, hogy sok futamot és bajnokságot nyert. Úgy vélem, azonnal alkalmazkodni tud majd a Forma–1-hez. Arra számítok, hogy már az első időmérőtől kezdve jól fog teljesíteni.”

Ebben segítségére lehet, hogy a szezon előtti tesztje problémamentesen alakult, és 246 kört tudott megtenni Bahreinben, ami a második legtöbb volt a mezőnyben. Tost nem véletlenül dicsérte meg versenyzőjét a hozzáállásáért és szorgalmáért, miközben megjegyezte, a visszajelzései a bejáratás után „ébresztőt fújtak” a csapatnak.

„Amikor egy új pilóta érkezik, megváltozik a dinamika. Neki is megvannak a maga ötletei, technikai visszajelzései, és Nyck esetében szerencsénk van, hogy tavaly több autóval és csapattal is tesztelt.”

„Úgy vélem, a mérnökeink remek technikai visszajelzéseket kaptak tőle, főleg az abu dhabi teszten, ahol számos kört teljesített, és szerencsére sokat is panaszkodott az autóra, ez pedig ébresztőt fújt a mérnököknek. Remélem, hogy olyan autót tudunk neki biztosítani, amivel teljesíteni tud majd.”

Lewis Hamilton, a Mercedes pilótája is elmondta véleményét egy jövőre tervezett szabálymódosításról, amely szerinte komoly veszélyeket rejt magában.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Alonso jó jeleket lát: Gyorsabbak voltunk, mint a Ferrari
Következő cikk A Haas csapatfőnöke szerint tíz vagy több év kell, míg a költségvetési plafon hatásai látszanak

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország