KezdőlapFastest SlapAz Alfa Romeo tesztpilótája, Tatiana Calderón IndyCar tesztet teljesített

Az Alfa Romeo tesztpilótája, Tatiana Calderón IndyCar tesztet teljesített

-

Az IndyCar mid-ohiói fordulója után rendezett teszten az Alfa Romeo tesztpilótája, Tatiana Calderón is lehetőséget kapott az A.J.Foyt Enterprisestól.

Calderón 2018-ban került az Alfa Romeo kötelékébe, egy évvel azelőtt, hogy bekerült a Formula 2-be. Azt követően sportautózásba kezdett, tavaly egy-egy női alakulattal Daytonában és Le Mans-ban is indult. Idén már teljes szezont fut az Endurance világbajnokságon csapattársaival, Sophia Flörsch-sel és Beitske Visserrel.

Emellett fenntartotta formaautós formáját is, a japán Super Formula sorozatban részt vett néhány versenyhétvégén.

A tesztet a ROKiT hozta össze a kolumbiai hölgy számára, akik – amellett, hogy Calderón Super Formula autóját – a csapat pilótáját, Sébastien Bourdais-t is szponzorálják. A hölgy legjobb körét utolsó, 87. nekifutásra futotta, amivel gyorsan volt, mint az A.J. Foyt másik állandó pilótája, Dalton Kellett az első gyakorláson.

„Jól ment neki a végére, már a beállításokon is elkezdtünk dolgozni, amit ki akartunk próbálni, de a hétvégén nem jutott rá időnk.” – nyilatkozta a csapatfőnök, Larry Foyt.

„Mindenképpen megállná a helyét az IndyCarban. Első napját töltötte az autóban, és megmutatta elég jó időket tud vele futni. Engem és a mérnököket is lenyűgözte. Ő feltétlenül olyan pilóta, akivel számolnunk kell.”

A teszt érdekében Calderón honfitársától, Juan Pablo Montoyától, és Bourdaistől is kapott tanácsokat. A szimulátorozás miatt pedig ki kellett hagynia a Super Formula két hétvégéjét is.

„Ha lett volna még egy napom, hogy mindent megszokjak, azt hiszem, még gyorsabb lettem volna.” – jelentette ki a kolumbiai.

„Úgy éreztem, jól haladtam az autó megtanulásával, és a határok feltérképezésével. Biztos vagyok benne, tudtam volna még egy kis időt találni, de így elsőre ez nem volt egy rossz nap.”

Calderón kiemelte, a női csapatok nagyon fontosak számára, ezért is szurkolt az Indy 500-on induló Simona de Silvestrónak is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

AJ Foyt Racing (@ajfoytracing) által megosztott bejegyzés