Az Alfa Romeo már tudja: ezért törhetett le Csou autójáról a bukócső

Az Alfa Romeo adatai szerint kétszer nagyobb erőhatás érte Csou Kuan-jü autóját a 2022-es Brit Nagydíj rajtjánál, mint amit az FIA töréstesztje előír.

Alfa Romeo C42 of Zhou Guanyu after his crash

Alfa Romeo C42 of Zhou Guanyu after his crash

Mark Sutton / Motorsport Images

Csou karcolások nélkül úszta meg a horrorisztikus balesetét a 2022-es Brit Nagydíj rajtja után, amikor a már vezethetetlen autójával George Russell felborította az Alfa Romeo kínai újoncát.

A balesetről készült képek tanulsága alapján az autójáról letört a feje mögött található bukócső, és csak a glóriának köszönheti azt, hogy nem ért a feje az aszfalthoz és a gumifalhoz.

Idén egyedül az Alfa Romeo használ „penge” kialakítású bukócsövet, amit az FIA is alaposabban meg fog vizsgálni, annak ellenére, hogy természetesen idén a C42 is átment a kötelező törésteszteken, ahol a bukócsőnek 60 kN oldalirányú, 70 kN hosszirányú és 105 kN függőleges terhelést kellet elbírnia.

Még több F1 hír:

Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur azonban elmondta, az adataik szerint Csou autójára lényegesen nagyobb erők hatottak ezeknél.

„Még tart az eset kivizsgálása, és természetesen minden adatot megosztunk az FIA-val is. Az első és legfontosabb, hogy a töréstesztnél vagy kétszer nagyobb erők érték most az autót, amely lyukat is vájt az aszfaltba.

„Ez is azt mutatja, hogy nem igazán számít maga a törésteszt, mert mindig találkozhatunk olyan esetekkel, amelyekre nem tudunk felkészülni. Majd meglátjuk, hogy az FIA-val közösen hogyan tudnánk javítani az autók biztonságán.”

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Magnussen is Schumachert méltatta: „Nagyot lépett előre!”
Következő cikk Marko: Hamilton annyi információt kap a rádión, mintha autósiskolában lenne

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország