KezdőlapFormula 1Az Alfa Romeo elvesztette névadó szponzorát

Az Alfa Romeo elvesztette névadó szponzorát

-

Miután Frederic Vasseur csapatfőnök távozott a Ferrarihoz, a Sauber által üzemeltetett Alfa Romeo most úgy néz ki, hogy elveszíti a névadó támogatóját.

A hírek szerint mind az ORLEN, egy lengyel olajvállalat, mind a vele kapcsolatban álló lengyel pilótájuk, Robert Kubica távozik a svájci székhelyű istállótól. És míg az ORLEN idén egy kevésbé kiemelt szerepkörben folytatódhat az AlfaTaurinál, addig Kubica tesztversenyzői napjai a Forma-1-ben úgy tűnik, véget értek.

Ami a francia Vasseurt illeti, a versenyhétvégéken az ő feladatait mostantól a Sauber ügyvezető menedzsere, Alessandro Alunni Bravi – aki korábban többek között olyan pilótákat menedzselt mint Stoffel Vandoorne, – veszi át. Az olasz Alunni Bravi ugyanakkor valójában nem váltja Vasseurt a csapatfőnöki poszton. Ehelyett „a csapat képviselője” lesz, aki a Sauber csoport új vezérigazgatójának, Andreas Seidlnek tartozik majd beszámolási kötelezettséggel. Úgy tudni, hogy a német Seidl, aki tavaly év végén távozott a McLarentől, inkább a csapat közelgő Audi-ra való átállására akart fókuszálni. Seidl várhatóan 2026-tól – vagy esetleg már korábban – valóban újra csapatfőnök lesz. Így fogalmaz Seidl a közleményükben:

„Alessandro, aki a Forma-1-es bajnokság alatt képviseli az alakulatot, lehetővé teszi nekem, hogy a csapat növekedésére és a ránk váró kihívásokra és lehetőségekre való felkészülésre összpontosítsak.”

Az Auto Motor und Sport azzal számol, hogy míg az Audi a német Seidlt szeretné a gyári F1-es csapata élére, addig az olasz Allunni Bravi egyelőre jobb választás a Ferrarival és az Alfa Romeóval való együttműködés hátralévő idejére.

Piacra lépett az ORLEN Magyarországon