Az Alfa Romeo csapatfőnöke is megszólalt a Schumacher érkezéséről szóló pletykákkal kapcsolatban

Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint Mick Schumacher jövőre csapatot váltana, és náluk folytatná pályafutását. A német korábban tesztelt is a csapat színeiben.

Mick Schumacher, Haas VF-21

Mick Schumacher, Haas VF-21

Erik Junius

Az utóbbi napokban-hetekben felmerült a pletyka, hogy a Ferrari versenyzői akadémiájához tartozó Mick Schumacher a Haas helyett a másik olaszok által támogatott istállóban, az Alfa Romeóban versenyezne jövőre. 

Schumacher ígéretesen kezdte F1-es pályafutását csapattársával, Nyikita Mazepinnel szemben, ám a Haas idei autójának lassúsága miatt egyiküknek sincs valós esélye egy kiugró eredmény elérésére. 

A Schumacher-Alfa pletykák Bernie Ecclestone-tól indultak, és bár a hétszeres világbajnok fia semmit sem zárt ki, az olaszok csapatfőnöke, Frederic Vasseur tagadta az állításokat. 

Még több F1 hír:

"Korai lenne bármi ilyesmiről beszélni" - idézi Vasseur szavait a GPFans. "Jelenleg csakis a közös munkára koncentrálunk, kismillió versenyt teljesítettünk az elmúlt két-három hónapban. A jövő évi felállásról a szezon utolsó szakaszában döntünk majd, nem korábban."

"Talán ő tud valamit, ami én nem" - reflektált Bernie Ecclestone szavaira az Alfa Romeo csapatát irányító szakember. 

Jelenleg a Mercedes versenyzői után Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi az F1 leghosszabb ideje egy csapatot alkotó párosa. A duó 2019 elején állt össze. 

Egyelőre sem Räikkönen, sem Giovinazzi nem rendelkezik érvényes szerződéssel jövőre, Vasseur szerint azonban ez a bizonytalanság a legjobbat hozza ki versenyzőiből. 

"Nem árt, ha van rajtuk némi nyomás. Nem szeretnék hosszú időre elköteleződni, és azt az üzenetet közvetíteni, hogy 'oké srácok, megnyugodhattok'. Mindenkinek éreznie kell a nyomást."

"A nyomás az egész F1-ben jelen van. Nem tudjuk, mi fog történni a nevelőszériákban vagy a top csapatoknál, így nincs okunk arra, hogy már most elkötelezzük magunkat a jövő évre."

"A versenyzői felállásokat a nagy csapatok döntései határozzák meg. Először Mr. Wolff, aztán Mr. Horner dönt majd, később pedig ránk is sor kerül."

"Nem kell elsietnünk a döntést. Egyelőre nem tudjuk, Kimi szeretné-e folytatni, Antonio pedig folyamatosan fejlődik" - hangzott Vasseur értékelése jelenlegi helyzetükről. 

Ezeket az újításokat vetette be a Red Bull az Osztrák Nagydíjon

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Damon Hillt lenyűgözi a teljesíményével Sainz
Következő cikk Binotto: Egyre jobban összeáll a Ferrari csapata!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország