KezdőlapRookiesAz Aggressive Team Italia és Losonczy Levente 2023-ban is együtt folytatja a...

Az Aggressive Team Italia és Losonczy Levente 2023-ban is együtt folytatja a versenyzést

-

Mauro Guastamacchia olasz csapata Hyundai Elantra TCR N-nel indítja a magyar versenyzőt a TCR Europe-ban és a TCR Italy versenysorozatban.

Noha már mindenhol zajlik a készülődés a karácsonyi ünnepekre, az Aggressive Team Italia berkein belül továbbra is teljes erőbedobással dolgoznak, hogy felkészüljenek a következő versenyszezonra. Miután a 2022-es szezon második felében kölcsönösen pozitív benyomásokat szereztek egymásról, a Mauro Guastamacchia vezetésével működő csapat és a fiatal Losonczy Levente a 2023-as szezont is együtt teljesítik, folytatva a fejlődést a TCR Europe és a TCR Italy versenysorozatban.

Az Aggressive Team Italia egy Hyundai Elantra TCR N-t biztosít a versenyző számára, ezzel az autóval mutatkozott be a 19 esztendős versenyző a nemrég véget ért európai és olasz sorozatban, valamint rajthoz állt a TCR Eastern Europe szlovákiai fordulóján, két hatodik helyet szerezve. A fiatal Leventében rejlő lehetőségek rögtön meggyőzték az olasz csapatot, olyannyira, hogy összeállítottak számára egy programot, amely révén mindkét bajnokságban szerepelhet.

Az előszezoni tesztek teljesítése után Levente 2023-as szezonja április 21-23. között Imolában kezdődik a TCR Italy első fordulójával Imolában. Két héttel később a Misano World Circuiten lép pályára, majd olyan helyszínek következnek, mint Vallelunga, Mugello és Monza, mielőtt a szezon Imolában zárul október 27-29-én.

-Hirdetés-

A TCR Europe az április 28-30-án esedékes portugáliai fordulóval kezdődik Portimaóban, majd Belgium (Spa Francorchamps) és a várva várt hazai pálya, a Hungaroring esedékes június 16-18-án. A továbbiakban Franciaország (Paul Ricard), Ausztria (Red Bull Ring), Olaszország (Monza) és Spanyolország (Barcelona) következik, a sorozat itt zárul október 20-22-én. Összesen 13 hétvége és 26 verseny vár az Aggressive Team Italia csapatra és Losonczy Leventére, hogy tovább fejlődjenek a 2022-ben elért, ígéretes eredményekhez képest.

Mauro Guastamacchia (Csapatfőnök – Aggressive Team Italia):

„Nagyon örülünk, hogy lehetőségünk nyílik egy olyan pilótával versenyezni a jövő évben, aki már szinte fogadott fiunk lett! Leventével és családjával rögtön kialakult egy nagyon különleges kapcsolatunk, így kézenfekvő volt, hogy együtt nézzünk szembe a TCR Europe és a TCR Italy bajnokságok által támasztott kihívásnak. A csapatunkba fektetett bizalom nagy örömre ad okot, nem fogunk csalódást okozni és abban is biztosak vagyunk, hogy Levente is teljesen felnő az elvárásainkhoz, hiszen már igazolta a benne rejlő lehetőségeket az idei év során annak ellenére is, hogy tavaly mutatkozott be ezzel az autóval.” 

Losonczy Levente (Versenyző – Aggressive Team Italia):

„Rendkívül büszke és boldog vagyok, hogy az Aggressive Team tagjaként folytathatom az utamat a 2023-as szezon során. Nagyon izgalmas, hogy két bajnokságban is teljes szezont futhatok, a lehetőségért köszönetet szeretnék mondani a csapatnak és a szponzoraimnak. Nagyon sokat jelent nekem, hogy bíznak bennem, nem kétséges, hogy mindent bele fogok adni a pályán és azon túl is, hogy bizonyítsam, jó döntést hoztak. A célom a szezon során, hogy már a kezdetektől versenyképes lehessek, az élmezőnyben küzdhessek és további előrelépéseket tehessek az idei utolsó versenyek lendületével.”   

- Hirdetés -