KezdőlapSIM LIGAAz ACC lett az FIA Motorsport Games hivatalos platformja

Az ACC lett az FIA Motorsport Games hivatalos platformja

-

A világ legjobb Esports-versenyzői az Assetto Corsa Competizione platformon küzdenek meg egymással a 2022-es FIA Motorsport Games-en.

Az eseményt október 26-30. között rendezik meg a franciaországi Marseille-ben.

Minden FIA Nemzeti Sporthatóság (ASN) egyetlen versenyzőt nevezhet az E-Sport versenyre, amely a 2019-es olaszországi FIA Motorsport Games első FIA Motorsport Játékok alkalmával „Digitális Kupa” néven volt ismert.

A 2022-es verseny az Assetto Corsa Competizione platformot használja majd, a versenyzők pedig virtuális GT3-as autókkal fognak versenyezni.

A FIA Motorsport Games egyik célja a nem hagyományos motorsport-országok versenyzőinek bemutatása.

Az FIA Motorsport Games verseny 20 döntőbe jutó versenyzője kieséses rendszerben dől el. A világ minden tájáról több mint 80 egyéni versenyzőt várnak az eseményre, akik a nemzeti büszkeségért versenyeznek majd a Circuit Paul Ricard Mistral csarnokában, a Francia Nagydíjnak otthont adó híres Mistral egyenesre néző Mistral-csarnokban.

Az Assetto Corsa Competizione platform, amelyet az olasz Kunos Simulazioni fejlesztő cég készített, az Unreal Engine 4 3D-s számítógépes grafikai játékplatformot használja. A továbbfejlesztett gumiabroncs- és aerodinamikai modelleknek köszönhetően új mércét állít fel a vezetés realizmusa és az elmélyülés tekintetében.

A Racer információ szerint a 2022-es FIA Motorsport Games számára a Kunos Simulazioni egyedi építésű pályát készít az eseményre.

A 2022-es FIA Motorsport Gamesre a nevezés június 15-én kezdődött az FIA külön erre a célra létrehozott regisztrációs platformján keresztül.

Az országukat képviselni kívánó versenyzőket arra ösztönzik, hogy lépjenek kapcsolatba a nemzeti sporthatóságokkal – ez Magyarországon az MNASZ.

Egyelőre arról nincs információnk, hogy 2022-ben ki képviseli Magyarországot a Motorsport Games E-Sport szakágában.

2019-ben a RaceOnline szervezésében egy selejtezőn dőlt el, hogy kit nevez az MNASZ az eseményre, idén viszont a platformváltás (Gran Turismo helyett Assetto Corsa Competizione) már nem a RaceOnline szervezi ezt a selejtezőt.

Amennyiben erről lesz friss információnk természetesen beszámolunk majd róla a Racingline.hu SIM Liga rovatában.

ForrásRacer