Aston Martin: Mindent megteszünk azért, hogy világbajnokok legyünk 2022-ben, de…

Az Aston Martin csapatfőnöke, Otmar Szafnauer azt mondta, hogy mindent megtesznek a 2022-es világbajnoki címért, azonban még a Mercedesnek is több időre volt szüksége ehhez, most pedig a megfelelő csapatméret kialakításán dolgoznak.

Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21, leaves the pits after a stop

Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21, leaves the pits after a stop

Glenn Dunbar / Motorsport Images

A Racing Point 2020-ról 2021-re név- és arculatváltáson ment át, a tulajdonos Lawrence Stroll pedig rengeteg pénzt fektet a csapatba, hogy minél jobb eredményeket érjen el a most már Aston Martinnak nevezett istálló.

Jövőre pedig érkeznek a nagy technikai szabályváltoztatások, ez pedig lehetőséget ad a csapatoknak, hogy tiszta lappal induljanak. A csapatfőnök Otmar Szafnauer arról nyilatkozott, szeretnék már jövőre megnyerni a világbajnoki címet, azonban reálisan nézve könnyen lehet, hogy ennél több időre lesz szükségük.

„Keményen dolgozunk a 2022-es projektünkön, és mindent megteszünk azért, hogy világbajnokok legyünk jövőre. De ha megnézzük a történelmet, időbe telik, amíg az infrastruktúra és az emberek is a helyükre kerülnek, hogy aztán képesek legyünk harcba szállni a címért” – kezdte Szafnauer a Racernek adott nyilatkozatát.

További híreink:

„Még a Mercedesnek is – akik megvették a világbajnoki címet szerző Brawn istállót – újabb négy év kellett ahhoz, hogy világbajnoki címet nyerjenek. Tehát szükség van a célra, az ambícióra, a célkitűzésre, a finanszírozásra és a megfelelő infrastruktúrára és emberekre, hogy aztán harcba szállhassunk a világbajnoki címért.”

Az Aston Martin Racing csapatának létszáma jelentősen bővült az utóbbi időben, többek között a Red Bulltól is igazoltak, és további 200 személy érkezhet még a csapathoz. Szafnauer elmondta, most azon ügyködnek, hogy megfelelő méretű legyen a csapat.

„Mivel most 550 alkalmazottnál járunk, szórványosan kell felvennünk a további dolgozókat. Hasonlóan gondolkozó személyekre van szükségünk, és valószínűleg még további 200 emberre van szükségünk ahhoz, hogy megfelelő méretű legyen az istálló.”

 

Az Aston Martin jelenleg a konstruktőri hatodik helyen áll, 10 verseny alatt 48 egységet tudtak gyűjteni. A csapatfőnök kijelentette, azért sem tudnak jelentősen előrelépni idén, mert már 2022-re is koncentrálniuk kell.

„Nehéz az egyensúlyozás a két szezon között. Korábban jól tudtunk fejlődni idény közben, most megpróbáltuk ugyanezt tenni, de idén nehezebb dolgunk van a korlátozások és a szabályváltoztatások miatt.”

„Éppen ezért nem tölthetjük minden időnket az idei autónk fejlesztésével, hiszen ezt a 2022-es kocsi kárára tehetnénk meg, ez pedig még trükkösebbé teszi a dolgot. Szerintem egy kicsit sikerült felzárkóznunk, és a jövőben még többet fogunk tanulni, és remélhetőleg még versenyképesebbek leszünk” – magyarázta.

Horner örömmel fogadta az FIA szigorítását…

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Norris: a McLaren most „sokkal vidámabb” hely, mint amikor csatlakoztam hozzájuk
Következő cikk Minden jel arra mutat, hogy megvan a Mercedes második 2022-es pilótája – német sajtó

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország