2024. március 28. 19:54
KezdőlapMotoEAssen - Izgalmas befutó után Aegerter nyerte a futamot

Assen – Izgalmas befutó után Aegerter nyerte a futamot

Dominique Aegerter ismételten nem talált legyőzőre a nagyon izgalmas első futamon a MotoE Világkupában – az izgalmas befutónál Granadót és Casadei-t hagyta maga mögött.

A MotoE versenyzőihez sem volt kegyes az időjárás pénteken, a mezőny egy komplett szabadedzést hagyott ki az eső miatt, így csupán egy gyakorláson vehettek részt a szombati időmérő előtt.

Aegerter szerezte meg a száraz aszfalton a pole pozíciót a szombat délelőtti kvalifikáción, így zsínórban harmadszor indulhatott az első helyről.

Granado kapta el legjobban a rajtot, egyből az élre is tudott állni. Ez azonban nem tartott sokáig, Ferrari vette át az első helyet. Mögötte Aegerter és Pons sorakoztak fel az első kanyarok után, de Granado Pons előzésével visszaért a harmadik helyre. A brazil megindult világbajnoki cím aspiráns riválisa, Aegerter után. Ferrari el tudott nyúlni a mezőnytől a futam elején, azonban Aegerter próbálta tartani vele a tempót, nyakában Granadóval.

A harmadik körben Granado ment el Aegerter mellett. Közben Alcobát és Canapei-t figyelmeztették pályaelhagyások miatt. Az előzés után Granado indult meg Ferrari után, akivel nagyon szorosan állnak a világbajnoki tabellán – a futam felénél el is tudott menni az olasz mellett. Eközben Aegertert Casadei előzte meg. Ferrarinak sikerült visszavennie az első helyet, de az utolsó 4 körben óvatosnak kellett lennie, hiszen ő is megkapta figyelmeztetését a pályalimit betartására. Granado nem szerette volna kiengedni kezéből a vezetést, visszaállt az élre, közben Aegerter a második helyig jött előre.

3 körrel a futam vége előtt Granado és Aegerter kicsit meg tudott lépni a mezőny többi tagjától, miközben a harmadik helyért alakult ki egy hat versenyzőből álló vonat Casadei vezetésével.

2 körrel a leintés előtt az első helyért is harc indult a brazil és svájci riválisa között. Ennek következményeként összeállt a mezőny eleje. Casadei állt az élre Granado és Aegerter előtt. A második helyért a svájci előzte Granadot, össze is értek, de mindketten motoron maradtak.

Az utolsó körben Aegerter mentett egy hatalmasat. Ám ez nem billentette ki őt annyira, azonnal megindult az első helyért. Az utolsó kanyarok nagy izgalmakat hoztak. Ismételten elképesztően izgalmas befutót láthattunk – Aegerter az utolsó sikánban az élre állt és a svájci szelte át elsőként a célvonalat, megelőzve Granadót és Casadei-t.

Assen – MotoE 1. futam végeredmény:

1 Dominique AEGERTER Dynavolt Intact GP MotoE
2 Eric GRANADO LCR E-Team 0.072
3 Mattia CASADEI Pons Racing 40 0.081
4 Matteo FERRARI Felo Gresini MotoE 0.507
5 Hector GARZO Tech3 E-racing 0.960
6 Miquel PONS LCR E-Team 1.224
7 Niccolo CANEPA WithU GRT RNF MotoE Team 2.810
8 Bradley SMITH WithU GRT RNF MotoE Team 5.310
9 Jordi TORRES Pons Racing 40 5.347
10 Kevin ZANNONI Ongetta SIC58 Squadracorse 9.564
11 Kevin MANFREDI Octo Pramac MotoE 9.742
12 Xavi FORES Octo Pramac MotoE 11.392
13 Hikari OKUBO Avant Ajo MotoE 12.834
14 Alex ESCRIG Tech3 E-racing 12.917
15 Maria HERRERA OpenBank Aspar Team 13.371
16 Alessio FINELLO Felo Gresini MotoE 17.992
17 Unai ORRADRE Avintia Esponsorama 17.610
Nem ért célba:
Marc ALCOBA Openbank Aspar Team 1 kör