2024. április 18. 06:46
KezdőlapWheelieAndrea Dovozioso vajon új kihívás elé néz?

Andrea Dovozioso vajon új kihívás elé néz?

A MotoGP-ből való visszavonulása után Andrea Dovizioso az idei szezonban talán a DTM-ben talált új elfoglaltságot. Az olaszt a BMW Project 1 csapata hívta meg tesztelni.

Andrea Dovizioso 2023-ban a DTM-ben fog versenyezni? Az alsó-szászországi Lohne városából származó Project 1 csapat meghívta a 37 éves versenyzőt egy kétnapos tesztre a BMW M4 GT3-mal Hockenheimbe ─ erősítette meg a csapatfőnök, Hans-Bernd Kamps a SPEEDWEEK.com-nak a MotoGP szezonnyitóján, Portimãóban. Az azonban egyelőre nem világos, hogy az olasz valóban részt vesz-e a teszten.

Dovizioso tavaly nyáron 248 MotoGP-s indulás után ott fejezte be világbajnoki karrierjét. Összesen 15 futamot nyert a királykategóriában. Az olasz 2004-ben világbajnok lett a 125 köbcentiméteres géposztályban. Az idei szezonban Mugellóban hivatalosan is MotoGP-legendává avatják.

A kétkerekű ásznak DTM-tapasztalata van egy 2019-es vendégszereplésből, amikor Misanóban a belga WRT csapat Audi RS5 DTM-jét vezette. Az említett versenyhétvégén mindkét kvalifikáción több DTM-pilótát is le tudott győzni. Az első futamon is csak hajszál híján maradt le a pontszerzésről a tizenkettedik helyen. A vasárnapi futamot a 15. helyen fejezte be.