szombat, április 27, 2024

Amerika Sennájának legendás rajtszámára pályázik az újonc F1-es versenyző

Dátum:

Megosztás:

Nem lesz egyszerű beszélgetés az, amikor Logan Sargeant elmondja Daniel Ricciardo-nak, hogy Dale Earnhardt rajtszámát szeretné ő is.

- Reklám -

Logan Sargeant az F1-es rajtrács legújabb amerikai tagja. A 21 éves pilóta 2023-ban mutatkozhat majd be a száguldó cirkuszban a Williams F1-es csapatánál.

- Reklám -

Sargeant egy korábbi interjúban – még F2-es pályafutása alatt – elárulta, hogy melyik rajtszámmal versenyezne, amennyiben felkerülne a Forma-1-es mezőnybe, ez pedig nem más, mint Dale Earnhardt legendás 3-as rajtszáma.

Ha választhatok, akkor a 3-as szám lenne az, amivel versenyeznék. Az egyik legnagyobb amerikai hősnek, Dale Earnhardt-nak is ez volt a rajtszáma”mondta Sargeant.

- Reklám -

Érdekesség, hogy Daniel Ricciardo is óriási tisztelője a tragikus körülmények között 2001-ben elhunyt Dale Earnhardt-nak, és ezért viselte ő is a 3-as rajtszámot.

Daniel Ricciardo kabátjával üzent a jövőjével kapcsolatban?

Mivel Ricciardo már a sportágban van, Sargeant az FIA korlátozása miatt nem használhatja ezt a számot. Ha azonban távozik, Ricciardo kénytelen lesz lemondani róla – még ha nem is fog örülni neki.

Logan Sargeant egy olyan országból származik, amely a kosárlabdáról, a baseballról és természetesen a NASCAR-ról híres.

Az Egyesült Államokban azonban az utóbbi időben az F1 rajongótábora ugrásszerűen megnőtt, hála a Netflix Drive to Survive című sorozatának és a közösségi médiának.

Arra a kérdésre, hogy miért vette már fiatal korában Európa felé az irányt, és miért volt az F1 a fő célja, röviden válaszolt Sargeant.

Mert egyszerűen ez az autósport csúcsa.

Itt a legmagasabb a legélesebb a verseny, és itt vannak a világ legjobb pilótái. Minden gyerek álma, hogy elérje a csúcsot, bármit is csinál, szóval azt mondanám, hogy ez vonzott engem.”

Bár Sargeant nagyon szeretne a 3-as rajtszámmal indulni, mégis, fiatal korában nem Earnhardt, hanem egy másik NASCAR versenyző volt a kedvence, egy bizonyos Jeff Gordon.