DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Retro

Alonsónak jót tettek a Vettel elleni csaták

A kétszeres világbajnok szerint 2010-ben és 2012-ben sem volt olyan erős a csomagjuk, mint a Red Bullnak és mindent tökéletesen kellett csinálniuk ahhoz, hogy legyen esélyük a végén.

Fernando Alonso már nagyon korán, pályafutása elején kétszeres világbajnok lett a Formula-1-ben, utána viszont sosem ült olyan autóban, ami erre alkalmas lett volna - leszámítva 2007-et és a McLarent, amikor címvédőként a Lewis Hamiltonnal vívott belharc miatt Kimi Raikkönennek "ajándékozták" a bajnoki címet. A harmadik elsőséghez a Ferrarival járt a legközelebb, 2010-ben és 2012-ben is volt esélye legyőzni Sebastian Vettelt és a Red Bullt, de egyik sem jött össze - a spanyol most erről beszélt a Beyond the Grid pocastben.

00114017_417



"Nem volt meg az arra alkalmas csomagunk, hogy folyamatosan kerék a kerék elleni csatákat vívjunk, de mégis harcban voltunk a bajnoki címért az utolsó futamig. Azokban az években, 2010-ben és 2012-ben a csúcsformánkat kellett hozni, hogy legyen esélyünk legyőzni az akkor (mondjuk így) jelentősen gyorsabb Red Bullt, mert szerintem akkor az volt. Voltak viszont gondjaik, megbízhatósági problémáik, nullázott futamaik, nekünk pedig minden egyes hétvégéből a maximumot kellett kihozni, hogy ott lehessünk a végén" - mondta Alonso.

A spanyol szerint azok az évek a legjobbat hozták ki belőle és sokat hozzátettek a pályafutásához, annak megítéléséhez, hiszen egy gyengébb Ferrarival küzdött az utolsó pillanatokig, hogy legyőzze a Vettel-Red Bull kombinációt. Ugyanezt gondolja a Lewis Hamiltonnal folytatott csatájáról is.

"Ő a sportág legendája. Akárcsak Michael Schumacher, ő is a legjobbat hozza ki egy pilótából, mert ha valaki le akarja győzni Lewist, annak abszolút topformát kell mutatnia."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: