KezdőlapFormula 1Alonso Verstappenről: Ő volt az egyetlen, aki tenni akart valamit

Alonso Verstappenről: Ő volt az egyetlen, aki tenni akart valamit

-

Fernando Alonso szerint Max Verstappen karizmája a hollandot az F1 legmegnyerőbb versenyzőjévé teszi.

A spanyol pilóta 2018-ban még a McLarennél vitézkedett, ám a sikertelenség és az esélytelenség miatt úgy döntött, hogy egy időre ott hagyja a Forma-1-et. A küszöbön álló új éra viszont felkeltette az érdeklődését, így ismét a sportág felé kezdett kacsintgatni.

Miután Daniel Ricciardo úgy döntött, hogy a wokingi csapatnál szeretné tovább folytatni az útját, a Renault-nál megüresedett egy hely. Cyril Abiteboul meg is egyezett a kétszeres világbajnokkal, így idén a csapat új névvel (Alpine), új vezetőséggel és új pilótával tért vissza a téli szünet után.

Alonso a héten ünnepli 40. születésnapját, így a korával kapcsolatos kérdések szinte mindig felbukkanna vele kapcsolatban. Az Alpine pilótája viszont leszögezte, amíg élvezi a versenyzést, és amíg a teste bírja, addig maradni fog.

,,Egyelőre jól érzem magam. Jól szórakozom, élvezem a versenyeket. Sőt még a pályán kívüli tevékenységeket is, amikről sosem gondoltam volna, hogy így fogok vélekedni.” – nyilatkozta Alonso a spanyol Soymotornak.

A kétszeres világbajnok elárulta, hogy a két éves kihagyása alatt, csakis Max Verstappen miatt nézte a versenyeket. A spanyol szerint a Red Bull pilótájában van valami „extra”, ami igazán vonzza a rajongókat:

,,Nemcsak a győzelmekről van szó, hiszen Verstappen még nem is világbajnok. Egy egész pályát meg tud telíteni és ki tud ‘színezni’. Tavaly, mikor nem versenyeztem, azért kapcsoltam be a tévét, hogy lássam Max mit csinál. Ő volt ugyanis az egyetlen, aki valamit tenni akart. Tudtuk, hogy Bottas nem fogja zavarni Hamiltont, és Hamilton fog nyerni, ha nem történik valami váratlan. Ám Verstappen? Hűha! Az a karizmafaktor, vagy mi, nagyon is fontos. Én is élvezem, és örömmel tekintek azokra az emberekre, akik lelkesen támogatják őt. Volt szerencsém nekem is megtapasztalni ezt sokáig a Renault-nál. Nem érzek irigységet, csupán csodálatot.” – tette hozzá Alonso.