Alonso újra a Q3-ban végzett – a spanyol erős forgalomba került az utolsó körén

Fernando Alonso a szezonnyitó Bahreini Nagydíj után újra beverekedte magát a Q3-ba az időmérő edzésen, azonban a spanyol végül nem tudott előrébb lépni a 10. helynél. A kétszeres világbajnok a forgalmat okolta, holnap Barcelonában erős pontszerzést céloz meg.

Fernando Alonso, Alpine F1

Fotót készítette: Charles Coates / Motorsport Images

Fernando Alonso az elmúlt két futam során nem volt képes beverekedni magát a Q3-ba, azonban hazai környezetben Barcelonában sikerült eljutnia a kvalifikáció utolsó felvonásáig. A kétszeres világbajnok kijelentette, hogy a középmezőny csatája rendkívül szoros, a gyors köre előtt pedig erős forgalomba került, ami megnehezítette a dolgát.

„Igen, azt hiszem, hogy a Q3 volt a cél. Nagyon szoros a középmezőny csatája, amire számítottunk is, így a Q3-as szereplést akartuk elérni a csapat szempontjából mind a két autóval” – jelentette ki Alonso.

„Aztán a Q3-ban egy kicsit kaotikus volt a forgalom a kivezető körömön, mindenki ott volt körülöttem, de nézzük meg, mire leszünk képesek holnap. Azt hiszem, csinálnunk kell egy remek startot, egy remek első kört, aztán meg kell próbálnunk pontokat szerezni a holnapi futamon.”

Még több F1 hír:

Az Alpine a Portugál Nagydíjon képes volt felvenni a versenyt az egyik McLarennel és Ferrarival, minek után Alonso jobban menedzselte a gumiabroncsait a verseny utolsó harmadában. A spanyol szerint nem könnyű itt előzni, de meg kell próbálniuk előrelépni.

„Meg fogjuk látni. Azt hiszem, mindig van lehetőség, a versenyek hosszan tartanak, bármi megtörténhet, de reálisan nézve nincs sok előzési pont itt. Ez nagyon trükkös lesz” – mondta el a kétszeres bajnok.

„Amint sikerült megszilárdítani a pozíciódat a második és harmadik körben, úgy gondolom, hogy különösen nehéz lesz előzni, így szükségünk van egy jó startra, illetve agresszívnak kell lennünk az első körben. A többit meglátjuk.”

Hamilton: Ki gondolta volna 2012 végén, hogy meglesz a 100 pole?

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Cunoda nem biztos abban, hogy ugyanolyan az autója, mint Gaslynak
Következő cikk Perezt vállproblémák hátráltatták a Spanyol Nagydíj időmérőjén

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország