Alonso szeretne az Alpine-nál maradni, de az Aston is egy opció

Fernando Alonso még nem tudja, hogy jövőre hol folytatja pályafutását. A kétszeres világbajnok minden bizonnyal hosszabbítani szeretne az Alpine-nál. A Magyar Nagydíj előtt kérdezték a helyzetéről.

Fernando Alonso, Alpine F1 Team, is interviewed after the race

Fotót készítette: Steven Tee / Motorsport Images

Fernando Alonso szerződése az Alpine-nál hamarosan lejár, és bár Esteban Ocon fölényesen vezet a világbajnokságban, a spanyol hétről hétre megmutatja, hogy mit tud. A 40 éves pilóta hihetetlenül hajt, de a 2022-es szezon első hónapjaiban rendkívül balszerencsés volt.

Alonso számára maga is megerősítést jelent, hogy még mindig rendkívül versenyképes, annak ellenére, hogy ma messze a legidősebb pilóta a rajtrácson. Legszívesebben maradna gyermekkori szerelménél, az Alpine-nál, annál a csapatnál, ahol 2005-ben és 2006-ban két világbajnoki címet nyert, de Alonso nem zárja ki teljesen, hogy más csapathoz igazoljon.

„Minden csapat, amelynek van szabad helye, opció. Az elsődleges célom, hogy az Alpine-nál maradjak, két éve dolgozunk ezen a projekten, és egyre versenyképesebbek vagyunk. Az a vágyam, hogy maradjak, nem véletlenül tárgyalunk, minden folyamatban van" - mondja az AS szerint.

Még több F1 hír:

Az Aston Martinnál pótolniuk kell Sebastian Vettelt, és ezt inkább egy olyan pilótával tennnék, aki már bizonyított a Forma-1-ben. Alonso azt mondja, még nem kapott hívást Lawrence Strolltól, az Aston Martin csapat tulajdonosától.

„Nyaralni megyek, a főnökök is nyaralni mennek, úgyhogy virtuálisan kell majd találkoznunk. Ha két fél meg akar egyezni, az tíz percet vesz igénybe. Ha nehezen tudnak megegyezni, akkor az egyik fél nem boldog” – reagált arra, hogy mikor kerülhet bejelentésre a jövője.

„Nem tart tovább tíz percnél. Szeretnék itt maradni, ezt már mondtam. De két oldal van, és én nem fogok pisztolyt fogni senki fejéhez. Tárgyalni fogunk, és ha megegyezünk, akkor tíz perc lesz" - zárja a beszélgetést.

Ezért vonul vissza Sebastian Vettel az idei szezon végén!


Így fest egy kör a Hungaroringen az Assetto Corsában!

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Leclerc a legendás Vettelről és a futam megnyeréséről is beszélt a Magyar Nagydíj előtt
Következő cikk A magyar válogatott focista is búcsúzik Vetteltől: „Minden jót, bajnok!”

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország