Alonso: örülök, végre vége…

Fernando Alonso 2022-es Forma-1-es szezonja stílusosan, a bokszutcában ért véget, miután idén hatodjára is idő előtt fel kellett adnia a futamot. A kétszeres világbajnok frusztráltan hagyja el az Alpine-t, de már várja, hogy munkába állhasson az Aston Martinnál.

Fernando Alonso, Alpine F1 Team, on the grid

Fernando Alonso, Alpine F1 Team, on the grid

Steven Tee / Motorsport Images

Fernando Alonso idén előszeretettel hangoztatta, hogy 2012 után élete formájában volt a 2022-es Forma-1-es szezonban, ahogyan azt is, hogy rengeteg pontot veszített az Alpine rossz megbízhatósága miatt.

Miután a szezon elején felgyűlt frusztrációjára az Alpine rátett egy lapáttal azzal, hogy csak 1+1 éves szerződést akartak adni neki, Alonso eldöntötte, hogy 2023-tól az Aston Martinnál folytatja a pályafutását.

Az Abu-Dzabi Nagydíj előtt Alonso úgy fogalmazott, hogy csak meg akarja látni a kockás zászlót, hogy régi riválisával, a szezon végén visszavonuló Sebastian Vettellel fánkozhasson, ez azonban az idei hatodik kiesése miatt nem jött össze.

„Újabb motorhiba, ami jól összefoglalja az évemet. A 14-es autóval valamiért mindig ez történt, szóval egy újabb már nem oszt, nem szoroz” – értékelte keserűen a versenyhétvégéjét Alonso többek között a Motorsport.com-nak.

„Örülök, hogy végre vége. Valami ellenem volt idén, 6 kiesés, és még ott vannak az olyan esetek, mint az ausztrál időmérő vagy Ausztria, ahol (a sprinten) el sem rajtolhattam. 9-10 megbízhatósági probléma nem elfogadható ezen a szinten, és valamiért mindig az én autómmal volt probléma, szóval örülök, hogy ennek vége, és holnap az üléspróbával egy új projektet kezdhetek az Astonnál, remélhetőleg több szerencsével.”

Még több F1 hír:

A rossz szájízzel nyilatkozó Alonso azt elismerte, hogy a 2022-es szezont még így is jobban élvezte, mint a McLaren-Hondánál töltött éveket.

„Idén annál sokkal versenyképesebbek volt, szóval amikor célba értünk, az sokkal élvezetesebb volt. Akkor szinte sosem végeztünk pontszerző helyeken, nem fogom összehasonlítani a két időszakot.”

„Most frusztrált vagyok, ezzel nem tudok mit csinálni, de hálás is vagyok a csapatnak, és az Alpine-ra mindig is szívesen fogok visszaemlékezni. Itt nyertem két világbajnoki címet, életem 9 évét velük töltöttem. Hálás vagyok nekik, és a legjobbakat kívánom jövőre. Az, hogy ennyire jó formában vagyok, nekik is köszönhető, de most készen állok arra, hogy megkezdjem a munkát az Aston Martinnal.”

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Vettel: jó lett volna még több pontot szerezni az „élvezetes” utolsó futamomon
Következő cikk Különleges stratégia: pontok helyett feltartásra játszott az Alfa Romeo

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország