Alonso: Nem folytatnám, ha nem hinnék a harmadik vb-címben - F1VILÁG.HU

Alonso: Nem folytatnám, ha nem hinnék a harmadik vb-címben

HIRDETÉS
2023-ban már az Aston Martin színeiben folytatja Forma-1-es pályafutását Fernando Alonso, a spanyol pilóta pedig azt mondja, ha nem hinne abban, hogy esélye lesz egy újabb bajnoki cím megszerzésére, nem folytatná a versenyzést.
Fernando Alonso, Aston Martin

Alonso 2021-ben tért vissza a száguldó cirkuszba az Alpine csapatával, a francia istállótól azonban két szezon után távozik. Nyáron ugyanis kiderült, ő veszi át a visszavonuló Sebastian Vettel helyét az Aston Martinnál, ahol Lance Stroll csapattársa lesz majd. A silverstone-i istálló nagy célokat tűzött ki maga elé tavaly, év elején: néhány éven belül szeretne bajnok lenni, ehhez pedig mindent meg is tesznek, Angliában például egy vadonatúj gyárat építenek fel.

Alonso a Marca című spanyol lapnak most azt nyilatkozta, ha nem hinne abban, hogy elérhető számára a harmadik világbajnoki cím, nem folytatná a versenyzést.

„Nem hinném, hogy ezt elfogadnám. Nem folytatnám, ha nem gondolnám úgy, hogy legalább esélyünk lesz rá. Nem tudom, hogy 1, egyesetleg 10 százalék esélyünk lesz erre, de csak azért folytatom, mert hiszem, hogy lesz esélyünk.”

Alonso beszélt arról is, mindent megtesz azért, hogy segítse csapatát a topcsapatokhoz való felzárkózásban.

„Ez egy nagyon versenyképes környezet, szóval ahhoz, hogy bajnokká válj, valami különlegeset kell nyújtanod. Én a magam részéről készen állok arra, hogy valami különlegeset kínáljak, és ugyanezt várom tőlük is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!