Alonso mosolyog: a dobogó a cél!

Fernando Alonso alig hiszi el, hogy a 2023-as Forma-1-es szezon első versenyén, a Bahreini Nagydíjon reális esélye lesz a dobogós helyezésekért harcolni az Aston Martinnal, miután az időmérőn is legyőzte a Mercedeseket.

Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, in the Thursday drivers press conference

Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, in the Thursday drivers press conference

Mark Sutton / Motorsport Images

Fernando Alonso a 22 éves pályafutása alatt sokadjára van csúcsformában, és egészen szürreális belegondolni, hogy a spanyol legenda 10 év után most először versenyezhet reális eséllyel a dobogós helyezésekért a Forma-1-ben.

Pedig úgy néz ki, hogy ez vár ránk vasárnap: Alonso az 5. rajthelyet szerezte meg az időmérőn, de az Aston Martin egykörös tempójánál a riválisok is jobban tartanak a csapat hosszabb etapjaitól, miután Alonso mind a bahreini teszt utolsó napján, mind a második szabadedzésen nagyon erős versenyszimulációt teljesített.

Emellé még társul az, hogy Alonso megérezte a vérszagot, és az időmérő után kijelentette, hogy a célja az lesz, hogy felállhasson a dobogóra.

„Ez az egész hétvége hihetetlenül volt eddig, túl szép, hogy igaz legyen” – értékelt Alonso többek között a Motorport.com-nak az időmérő végén. „Az 5.-6. helyet lőttük be magunknak, azt várva, hogy 5-6 tizedre leszünk a Red Bulltól, ez végül valóban így lett.”

„Nem is tudom, hogy mit mondhatnék, 8 hónappal ezelőtt még nagyon kockázatos lépés volt belevágni ebbe a projektbe, erre itt vagyok az első versenyen és a Ferrarikkal és a Mercedesekkel harcolok egy olyan autóval, amelynek még mindig nem aknáztuk ki teljesen a teljesítményét. Elég szürreális.”

A Motorsport.com kérdésére, miszerint képes lesz-e holnap a dobogóért harcolni, Alonso elismerte, hogy még őt is meglepi a válasza.

„Meglátjuk, de szerintem igen. Csak nevetni tudok ezen a helyzeten, itt vagyok az év első versenyén és már a dobogót vesszük célba. Ez az autó azonban nagyon jól bánik a gumikkal, szóval persze, ha esélyünk lesz egy dobogóra, akkor azért harcolni fogok.”

Alonso elismerte, hogy a meglepettségében nagy szerepet játszik az, hogy jobb teljesítményre számított a Ferraritól és a Mercedestől.

„Fura, hogy az 5. helyről rajtolhatok, de ennél is többet akarok. Azt hittük, hogy a három élcsapat érinthetetlen lesz idén, ezért a legjobb, amit elérhetünk az az, ha a középmezőny élére állunk. Ehhez képest könnyen lehet, hogy a Ferrarikkal fogok harcolni a dobogóért, ez egyszerűen lenyűgöző.”

„Ehhez azonban nem hibázhatunk, jól kell rajtolnom, jó kerékcseréket kell teljesítenünk, de eddig álomszerűen alakultak a dolgok.”

Verstappen: Meglepett, hogy az enyém lett a pole...

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Hamilton: Azt hittem, nagyobb lesz a hátrányunk, jó, hogy egyáltalán bejutottunk a Q3-ba!
Következő cikk Vasseur: óvatosnak kell lennünk, mert a gumikopás…

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország