KezdőlapFormula 1Alonso már jövőre megcélozza a bajnoki címet az Aston Martinnal

Alonso már jövőre megcélozza a bajnoki címet az Aston Martinnal

-

Fernando Alonso 2023-ban az Aston Martin színeiben folytatja a pályafutását, akikkel nem is lehet más célja, csak a bajnoki cím.

A kétszeres világbajnok az Alpine csapatától távozik, akikkel kifejezetten rossz szezont fut, leginkább a balszerencséje miatt.

„Azt hiszem, 2022-t elnézve, jövőre óriási szerencsém lesz. Tudom, hogy Mexikóról sok szó esik, de van öt motorprobléma miatti kiesésem, sőt van négy olyan futam is, ahol akkumulátor nélkül értem célba, vagy nem indult el az autó a rajtnál, vagy elvesztettem egy kereket a boxkiállásnál. Ezek szinte mindig a futamok közepén jelentkező problémák voltak. Jelenleg mindenki előtt kellene állnom a középmezőnyben. Hasonlóan állunk, mint tavaly, a McLaren pedig visszafejlődött, ezért harcolunk a negyedik helyért. Bár ha nem a bajnoki címért harcolsz, akkor a végső helyezés nem sokat számít” – összegezte idei szezonját az összetett 9. helyén álló spanyol.

Ehhez képest egy a bajnokságban hátrébb lévő csapathoz igazol most Alonso, de így is biztos abban, hogy a silverstone-i istállóval megelőzheti volt csapatát: „100%. Az idei év olyan, amilyen, az Aston Martinnál senki sem foglalkozik sokat az eredményekkel. Jó látni a javulást, de az Aston Martin nem azért van itt, hogy negyedik, ötödik vagy hatodik legyen a konstruktőri bajnokságban, hanem azért, hogy megnyerje a világbajnokságot, és erre fogunk törekedni 2023-ban és 2024-ben.”