Alonso kíváncsian várja a dzsiddai Forma-2-es versenyeket - F1VILÁG.HU

Alonso kíváncsian várja a dzsiddai Forma-2-es versenyeket

HIRDETÉS
Remek formában kezdte a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjat pénteken a kétszeres világbajnok Fernando Alonso. A spanyol ugyanakkor azt mondja, nehéz még megjósolni, mit hoz a mai időmérő, pláne a vasárnapi verseny!
Fernando Alonso, Alpine

Alonso az 5. legjobb idővel zárta a második dzsiddai szabadedzést pénteken, elmondása szerint pedig az Alpine autója meglehetősen erősnek tűnik a vadonatúj aszfaltcsíkon.

„Ezt nem is tudtam, kellemes meglepetés!” – mondta a spanyol, amikor szembesítették azzal, hogy mindössze 4 tizedmásodperccel volt lassabb az élen végző Lewis Hamiltonnál.

„Az autó határozottan jónak tűnik. Nemrég sikerült ráéreznünk egy kicsit a teljesítmény és a beállítások szempontjából, szóval tovább folytatjuk a munkát. Azt gondolom, sok még az ismeretlen tényező a szombati napot tekintve, mert különféle dolgokat próbálgattunk, és ki kell elemeznünk az adatokat – jobban, mint bármely másik pénteki nap után.”

Alonso ugyanakkor az előzési lehetőségek miatt egy kicsit aggódik, így kíváncsian várja majd a Forma-2-es versenyeket ezen a hétvégén.

„Azt gondolom, a Forma-2 remek referenciapontként szolgál majd számunkra, mert nyilván aggódunk az előzési lehetőségek miatt. Mivel ez egy utcai pálya, nehéz lesz, szóval az időmérő igazán fontos. Szóval szerintem az F2 megmutatja majd nekünk, hogy jó show lesz-e vasárnap, vagy sem.”

Alonso beszélt arról is, meglepődött azon, mennyire pontosak voltak az Alpine szimulációi a dzsiddai pályával kapcsolatban.

„Szerintem nagyon hasonló a pálya a szimulációkhoz, illetve a szimulátorhoz képest. Még a köridők is szinte ugyanolyanok voltak, szóval nem ért komoly meglepetés a pályán. De nyilván nagyon látványos itt egy kör, mert két fal között versenyzünk ekkora sebességgel. Szóval egy hiba komoly következményekkel járhat, úgyhogy észnél kell lenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!