Alonso figyelmeztetést küldött: "Ennél sokkal több van ebben az autóban..."

Fernando Alonso első szezonját megelőzően az Aston Martinnál, a bahreini szezonnyitó előtti teszteket követően küldött apró figyelmeztetést a riválisoknak, jelezve, még nem mutattak meg mindent.

Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, Tom McCullough, Aston Martin peformance director

Fotót készítette: Zak Mauger / Motorsport Images

A silverstone-i csapattól sokan azt várják, hogy nagy lépést tesznek a mezőny eleje felé, miután tavaly a csalódást keltő hetedik helyen végeztek a konstruktőrök között. Alonso versenytempója a tesztek utolsó napján a Red Bulléval is felért és bár a teszteken mutatott teljesítmény mindig lutri, nem lehet elmenni a spanyol önbizalma mellett:

„Végre egy nagyon fontos és nagyon jó hetünk volt az új autóval. Volt egy forgatási napunk Silverstone-ban, de ezek sosem tűnnek elégnek, mert azt hiszem, nagyjából nyolc kört tudtunk ott futni.”

„Most már egyértelműen padlógázba kapcsoltunk. A jövő hétre, a versenyre, a lehető leggyorsabbá kell tennünk az autót, de úgy érezzük, még sokkal több van benne. A teszten, három nap alatt, nem volt időnk arra, hogy mindent kihozzunk belőle, de lépésről lépésre haladunk és a csapat gőzerővel dolgozik.”

A versenyetapon mutatott meggyőző tempó ellenére azonban a kétszeres világbajnok elmondta, nem minden ment teljesen simán a három nap alatt: „Egy kicsit kísérleteztünk a beállításokon belül különböző útvonalakkal és szinte mindig pozitívumokat tudtunk ezekből levonni.”

„Egyértelmű jelzést kaptunk, hogy az autón a tavalyihoz képest rengeteg dolgot máshogy kell megközelítenünk és emiatt van egy kis aggály bennünk, mert egy pár futamba bele fog telni, amíg optimalizáljuk a csomagot.”

Mindeközben továbbra is kérdés, hogy Lance Stroll elindulhat-e a hétvégi futamon, azt azonban már közzétette a csapat, hogy ki fogja helyettesíteni, ha esetleg nem tud.

 

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Hamilton szerint baj lesz a Forma-1 "értelmetlen" ötletéből
Következő cikk Vowles: A Mercedesnél mindenem megvolt, de itt...

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország