DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso egyenlített az időmérős párharcban, már csak egy pilóta lőlapja hibátlan

A tíz csapatból hatnál régóta egyértelmű, ki a jobb istállón belül a kvalifikációs edzéseken. A legszorosabb helyzet az Alpine-nál van, Pierre Gasly pedig letarolja Yuki Tsunodát az AlphaTaurinál.

A Katari Nagydíj időmérő edzése kevés meglepetést hozott az évad során látható, megszokott eredményekhez képest. Talán Pierre Gasly és Fernando Alonso remeklése kiemelhető, ám a francia hosszú hetek óta olyan kiemelkedő formában vezet és az AlphaTauri is annyira jól alkalmazkodik minden pályához, hogy ez a kevésbé meglepő.

Pierre Gasly az időmérős párharcokban 20-0-ra vezet Yuki Tsunodával szemben, egyelőre a két pilóta nincs egy súlycsoportban, a japánnak rengeteget kell még javulnia, hogy felérjen legalább Gasly szintjének közelébe. Az éveken át szombatonként verhetetlen George Russell a legutóbbi időmérő óta már nem hibátlan, így megszakadt 2019 óta tartó sorozata. Igaz, így is óriási fölénnyel legyőzi Nicholas Latifit.

Nincs meglepetés a Red Bullnál, a Mercedesnél és a Haasnál sem, ugyanis Max Verstappen, Lewis Hamilton, illetve Mick Schumacher látványosan jobban teljesít egykörös tempóban (is), mint csapattársaik. Az Alfa Romeónál az év végi hatállyal menesztett Antonio Giovinazzi 12-6-ra győzi le egyelőre Kimi Raikkönent (aki két időmérőt kihagyni kényszerült Covid-fertőzés miatt, így ezeken a helyszíneken természetesen nem vehetett részt a kvalifikáción).

Russell már nem hibátlan, Gasly még mindig, Alonsóéknál pedig óriási a csata


Vettel az évad második felére egyértelműen Lance Stroll fölé kerekedett, ahogy a McLarennél Norris is jobb Ricciardónál, igaz, itt is csökkent a különbség. A Ferrarinál nincs akkora fölénye Charles Leclerc-nek, de mivel most már csak két időmérő edzés maradt hátra, így Carlos Sainz már biztosan nem tudja megfordítani az állást.

Az egyetlen nyitott kérdés az Alpine-nál van, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, avagy Esteban Ocon végez jobban az év végén, jelenleg 10-10 az állás és egyáltalán nem kizárt a döntetlen sem, mivel még két időmérőt teljesítenek és eléggé egyforma az éves teljesítményük.

Red Bull Racing : Verstappen - Perez 18-2
Mercedes: Hamilton - Bottas 14-6
McLaren: Norris - Ricciardo 13-7
Ferrari: Leclerc - Sainz 12-8
Aston Martin: Vettel - Stroll 13-7
Alpine: Alonso - Ocon 10- 10
AlphaTauri: Gasly - Tsunoda 20-0
Alfa Romeo: Giovinazzi - Raikkonen 12-6
Williams: Russell - Latifi 19-1
Haas: Schumacher - Mazepin 18-2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: