Jelentés a szabadedzésről

Alonso az élen a bahreini második szabadedzésen, a két Red Bull követi!

A Bahreini Nagydíj második szabadedzésén az Aston Martin-pilóta Fernando Alonso végzett az élen, akit a két Red Bull követ, miközben az első 13 pilóta 1 másodpercen belül végzett egymáshoz képest.

Fernando Alonso, Aston Martin AMR23

Fotót készítette: Zak Mauger / Motorsport Images

A második szabadedzésen már villanyfényes körülmények várták a mezőnyt Bahreinben – az első szabadedzésen Perez volt a leggyorsabb Alonso előtt, míg a közepes keverékkel Leclerc futotta a leggyorsabb kört.

Az FP2 legelején Leclerc a kuplungra panaszkodott, Perez pedig kis híján nekiment az egyik Ferrarinak a felvezető körében. A lágy gumik már az első körökben előkerültek, és a Ferrari duója állt az élre Leclerc-Sainz sorrendben.

Miközben Piastri és Cunoda haladt egymás mellett a célegyenesben, kettejük között feltűnt a bokszból kihajtó Stroll, így mindkét versenyzőnek résen kellett lennie, hogy ne találja el az Aston Martint.

Még több F1 hír:

Verstappen sem volt elégedett: azt mondta, hogy a Red Bull nem úgy működik alatta, mint a teszteken, és jobban pattog. Negyed óra elteltével Leclerc, Sainz, Hamilton, Gasly, Ocon volt a sorrend, a közepes gumival köröző pilóták között pedig Perez volt a leggyorsabb.

Rövid időre kiürült a pálya, mindenki bejött a bokszba, majd Sargeant törte meg a csendet, és a lágy gumikon a kilencedik helyen állt. Ezt követően Stroll, Hülkenberg, Perez, majd Alonso állt az élre, utóbbi 1:31-en belüli időt, 1:30.907-es kört futott.

Féltávnál Alonso, Verstappen, Perez, Leclerc, Hülkenberg volt a sorrend, az első 13 pilóta 1 másodpercen belül volt, az ekkor már utolsó helyen álló Sargeant hátránya pedig 1,8 másodperc volt a vezető Alonsóhoz képest.

Ezt követően a versenyszimulációkra kezdtek koncentrálni a pilóták és a csapatok, így a tabella változatlan maradt. Izgalmas jelenet volt, hogy az AlphaTauri egyik dolgozójának hibája miatt majdnem összeütközött Norris és De Vries a bokszutcában, amit el is kezdtek vizsgálni a stewardok.

Alonso és De Vries is elfékezte magát a 10-es kanyarnál, Strollnak pedig a mérnöke tanácsolta, hogy változtasson az 1-es kanyar megközelítésén, a kanadai pedig közölte, hogy a keze miatt ez nem fog menni.

Az edzést tehát Alonso zárta az élen Verstappen és Perez előtt, mögöttük Leclerc, Hülkenberg és Stroll következett. Érdekesség, hogy az első 13 helyezett 1 másodpercen belül volt egymáshoz képest, de a mezőny végén lévő Williams és AlphaTauri hátránya sem hatalmas.

A Forma-1-es program holnap 12:30-kor folytatódik a harmadik szabadedzéssel, míg az időmérő edzés magyar idő szerint 16 órakor veszi kezdetét - tartsatok akkor is a hu.motorsport.com-mal!

Helyezés Versenyző Kör Idő Hátrány Intervallum km/ó
1 Spain Fernando Alonso 25 1'30.907     214.320
2 Netherlands Max Verstappen 24 1'31.076 0.169 0.169 213.922
3 Mexico Sergio Perez 26 1'31.078 0.171 0.002 213.917

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Probléma Verstappen autójával? "Nem úgy viselkedik, ahogy a teszteken..."
Következő cikk A Red Bulltól igazolt új szaktanácsadót Toto Wolff mellé a Mercedes

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország