KezdőlapFormula 1Alonso arra számított, hogy Leclerc büntetést kap, és ő lesz a negyedik

Alonso arra számított, hogy Leclerc büntetést kap, és ő lesz a negyedik

-

Fernando Alonso arra számított a Brit Nagydíjon, hogy Charles Leclerc büntetést kap majd, így ő a negyedik helyen végezhet majd.

Leclerc a Brit Nagydíj záró szakaszában hármas csatába keveredett Lewis Hamiltonnal és Sergio Pérezzel. Alonso, aki az előző, montreali futamon öt másodperces időbüntetést kapott a Valtteri Bottasszal szembeni manőveréért (cikázott előtte, többször váltott irányt védekezés közben), azt állította, hogy Leclerc megszegte ugyanazt a szabályt, amit ő Kanadában, ezért arra számított, hogy most a monacói fog büntetést kapni.

„Az ötödik hely remek” – idézte Alonso verseny utáni szavait a RaceFans. „Bár azt kell mondanom, hogy azt hittem, hogy a negyedik hely lesz, mert láttam, hogy Charles három irányváltoztatást hajtott végre a hátsó egyenesben, amikor Lewis előtt védekezett.”

„Egyszer én is megtettem Kanadában, és az utolsó körben öt másodperc [büntetést] kaptam. Szóval azt hiszem, három mozgás sem megengedett.”

A stewardok egy lehetséges szabálysértést észleltek Sergio Pérez esetében is, aki szintén Alonso előtt végzett. Így Alonso arra számított, hogy „biztosan negyedik, de talán harmadik lesz”.

Bár Alonso meg volt győződve arról, hogy „meg fogják vizsgálni” az incidenseket, a bírák végül nem osztottak ki semmilyen futam utáni büntetést. Alonso így maradt az ötödik Leclerc mögött, és Pérez is megtarthatta második helyét Hamilton előtt.

Mindettől függetlenül Alonso élvezte az utolsó körökben zajló csatákat.
„Nagyon-nagyon szórakoztató volt a végén” – mondta.

„Nyilvánvalóan nem voltunk benne a küzdelemben, csak hátul voltunk, és figyeltükaz összes akciót elöl. Az 5. helyen álltunk. Szóval reménykedtem, hogy két autó, talán összeéhet, és a dobogó így meglehet nekünk.”

„De a végén bár nagyon keményen, de tisztelettel versenyeztek. Szóval még így is jó volt hátulról nézni.”