2024. március 29. 09:46
KezdőlapMotoGPÁlomszerű volt Bezzecchi Olasz Nagydíja

Álomszerű volt Bezzecchi Olasz Nagydíja

Toronymagasan a legjobb eredményét érte el 2022-ben Marco Bezzecchi. Az olasz úgy érezte, a fellegekben jár hazai futamán.

Az olasz futamot megelőzően Marco Bezzecchi azért is nagyot kellett, hogy dolgozzon, hogy egyáltalán a top 10-be beférjen. Ez egyébként újoncévében addig mi”ndössze kétszer sikerült neki. Az addigi legjobb eredményeire az olasz legutóbb alaposan rápakolt, és ötödikként intették le őt Mugellóban. Bezzecchi úgy érezte, még akár a dobogó is meglehet, de végül a valóság győzött.

Boldog vagyok, nagyszerű nap volt” – fogalmazott a verseny után Bezzecchi. „Meglepődtem a versenytempónkon. Ott tudtam lenni az elején, próbálkozhattam. Nem volt rossz verseny. Jó volt a legnagyobbakkal menni, és őket megpróbálni megelőzni. Azon voltam, hogy Aleixet is megelőzzem, aztán végül Zarco volt az, aki átvert.

Bezzecchi olyan élményeket tapasztalt, amit rövid királykategóriás karrierje során eddig nem. „Rengeteget gondoltam a dobogóra, még az utolsó két körben is… Ott volt Aleix előttem, és azt gondoltam: basszus, ezt meg kell próbálnom. Utánamentem, megpróbáltam, de a motor jelzett, hogy eddig és nem tovább. Onnantól próbáltam nem eldobni ezt az eredményt. Év végéig jó lenne szerezni egy dobogót, ha így dolgozunk, szerintem ez össze is jöhet. Óriási élmény volt, hogy életemben először vezethettem.

A Mooney VR46 motorosa jelen állás szerint a 2022-es MotoGP-szezon legjobb újonca. 30 szerzett pontjával ráadásul toronymagasan vezet a nyolcpontos Fabio Di Giannantonio előtt.

ForrásGPOne