KezdőlapFormula 1Alfa Romeo: Akár a toppilóták számára is vonzóak lehetünk

Alfa Romeo: Akár a toppilóták számára is vonzóak lehetünk

-

Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Fréderic Vasseur szerint a csapatának céljai akár a Formula 1 legjobb pilótáinak is felkeltheti az érdeklődését.

Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi szerződése is le fog járni a hinwili istállónál az idei szezon végeztével. A finn Jégember pedig nagy valószínűséggel nem fog hosszabbítani a svájciakkal, akiknek Valtteri Bottas megszerzése lesz elsődleges, ha a Mercedes George Russellt alkalmazza helyette a 2022-től.

Vasseur még a szezon korábbi szakaszában azt is elárulta, hogy a csapata attól sem zárkózik el, hogy egy teljesen új pilótpárost alkalmazzanak a következő évadtól. A francia szakember szerint azonban még semmi sem dőlt és „minden nyitott” ezen téren.

Az Alfa Romeo – aki nemrégiben hosszabbította meg a szerződésüket a Sauberrel – sikereket szeretne elérni a száguldó cirkuszban és ezt a nézetet osztja Vasseur is.

„Jelen pillanatban nagyon jó pozícióban vagyunk, ugyanis nagy tervein vannak a jövőre nézve” – árulta el az ART Grand Prix egykori csapatfőnöke. „Egyre több támogatónk és partnerünk lesz. Az együttműködésünk az Alfával elég jól alakul és hosszú távra szól. A Ferrari is teszi a maga dolgát, ugyanis szépen fejlődnek az utóbbi időben és mindezek mellett a mi karosszériánk is egyre csak jobb lesz. Egyelőre sok a pozitívum, most már csak nekem kell ellátnom a feladatomat, hogy meggyőzzel ezeket a pilótákat.”

Vasseur szerint reális célkitűzéseket kell majd tennie az elkövetkezendő évek során, ugyanis, ha sikerülne leigazolniuk egy jobb pilótát és a terveik nem jönnének össze, az rendkívül kínos lenne a csapat szemszögéből. A francia pedig ezt nagyon el szeretné kerülni.

„Ha van egy közös tervetek és őszinte akarsz lenni velük, akkor azt kell mondanod, hogy „nem szeretnék hülyeséget mondani neked, de 2022-ben és talán 2023-ban sem lesz esélyünk a győzelemért menni.”

„Kimivel is ez volt a helyzet, amikor csatlakozott hozzánk 2019-ben. A Lotusnál két futamot is tudott nyerni, majd a második ferraris korszakában 2018-ban tudott nyerni Austinban. Ezt követően merült fel az, hogy csatlakozna hozzánk, azonban nagyon nehéz helyzetben voltunk a botrányosan nehéz 2017-es évünk miatt.”

„Azonban az előbbiekben említett célkitűzés még mindig jobb, mint az, hogy „majd nyerünk jövőre”, mert ezzel csak feszültséget generálnánk a csapaton belül, amire semmi szükségünk nincsen” – zárta Vasseur.