Alesi szerint Newey jelenti a különbséget

Jean Alesi biztosra veszi, hogy a Mercedes nem követi el még egyszer ugyanazt a hibát, amit a 2022-es autó tervezésekor vétettek. Arra is kitért, hogy szerinte a Red Bull Adrian Newey miatt ilyen erős.

Christian Horner, Team Principal, Red Bull Racing, Adrian Newey, Chief Technology Officer, Red Bull Racing

Carl Bingham / Motorsport Images

Egyre több olyan véleménnyel találkozni, melyek arra számítanak, hogy 2023-ban akár három csapat is harcban lehet a világbajnoki címért. A tavalyi évben domináns teljesítményt nyújtó Red Bull mellett a Ferrari és a Mercedes is erős lehet az idei idényben.

„Úgy gondolom, hogy [Ferrarinak] két versenytársra kell számítania – jelentette ki Alesi az Autosprint című olasz kiadványnak. „Ott van a Red Bull, amely jelenleg abszolút vezető a Forma-1-ben, és hihetetlenül erős minden területen. Valamint a Mercedes. Egyre erősebbek, különösen Russell brazíliai győzelme után.”

Még több F1 hír:

Az egykori Ferrari-pilóta úgy véli, hogy a német gyártó tavaly felismerte, hogy melyek az autó gyenge pontjai, és idén már egy sokkal erősebb konstrukcióval állnak elő. „Nem hiszem, hogy kétszer hibáznának az autó tervezésénél.”

„Ha tényleg megnézzük, hogyan állnak a dolgok, az igazi tényező, amit figyelembe kell venni, Adrian Newey. Amióta az F1 bejelentette, hogy új szabályok vannak, és a mérnökök szabadságot kaptak, Newey a garancia a különbségre.”

A kérdés persze továbbra is az, hogy mennyire hátráltatja a Red Bull alakulatát a költségsapka miatt rájuk kirótt büntetés, melynek értelmében kevesebb időt szánhatnak a szélcsatornás tesztelésekre, mint a versenytársaik.

Steiner nem kínálta fel Schumachernek, hogy maradjon a Haasnál tartalékként

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Alonso: Az Aston Martin két-három éven belül bajnok lehet
Következő cikk „Hülkenbergnek van még elszámolnivalója…”

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország