2024. március 29. 07:46
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró elmondta, miért lehet nagy bajban Marc Márquez

Aleix Espargaró elmondta, miért lehet nagy bajban Marc Márquez

Aleix Espargaró figyelmeztette Marc Márquezt arra, hogy nehéz dolga lesz idén versenyképes motor nélkül, és emlékeztetett mindenkit saját lenyűgöző gépére.

Aleix Espargaró a tavalyi szezon korai szakaszában abszolút esélyes volt a királykategória világbajnoki címének megszerzésére, végül az idény második felében nem jött ki neki a lépés, de a sepangi teszt pozitívan alakult számára, így reméli, hogy idén is jó esélyekkel indul.

Márquez ezzel szemben hátrányból kezd, mivel a Hondánál továbbra is gondok vannak.

„Számomra Marc a legtehetségesebb versenyző, akivel valaha versenyeztem. Most meglehetősen kiegyenlítettek az erőviszonyok a mezőnyben, mindenki nagyon magas szinten teljesít. Korábban négy-öt versenyző uralta a futamokat, és rendkívül nehéz volt elérni egy Top10-es helyezést.” – idézi Espargarót a Crash.net.

Aleix Espargaró szerint ez a két képessége teszi verhetetlenné a Ducatit

„Ha a Honda nem ad neki egy jó motort, akkor Márquez számára nehéz lesz a küzdelem. Az Aprilia és a Ducati hihetetlen munkát végez. Szóval egy tucat olyan versenyző van, aki megnyerheti a bajnokságot. Vajon mivel több futam van, többet lehet kockáztatni, mert több esély van a pontok visszaszerzésére? Nem tudom megmondani. A cél a bajnoki cím, de nincs rajtam nyomás, és nyugodt vagyok. Tudom, hogy megvannak az eszközeim és a tapasztalatom, amivel a tavalyi év elején még nem rendelkeztem. Érettebb lettem mint versenyző, és az elmúlt két évben nemcsak én tanultam sokat, hanem az egész Aprilia is.”