KezdőlapFormula 1Albon kitűzte a céljait az idei szezonra

Albon kitűzte a céljait az idei szezonra

-

Miután lehullt a lepel a Williams idei autójának festéséről, a csapat vezérpilótája, Alexander Albon kitűzte a célokat az idei évre.

Ez a második Williamses szezonja lesz, az elsőben pedig bőven alkalmasnak mutatkozott arra, hogy George Russell utódjának lehessen nevezni. Ugyanakkor csapata így is az utolsó helyen zárt, és nem tudták megtenni azt a lépést, mellyel felérhettek volna a középmezőnyhöz.

Albon ennek megfelelően fogalmazta meg a célt 2023-ra, a GPBlognak nyilatkozva: „A fő célom az, hogy lássam a fejlődést. Úgy gondolom, javítani tudunk a tavalyi évhez képest. És könnyen mondhatod, hogy ez nem nehéz. De a Forma-1-es csapatok az új szabályok miatt sokat változnak. A leszorítóerő és más sem ugyanaz, mint tavaly volt. De attól nem biztos, hogy a többi csapat jobb munkát végez, ezért nekünk csak arra kell figyelnünk, hogy mi is fejlődjünk. Azt hiszem, az én részemről ez azt jelenti, hogy több pontot szerzünk, és olyan helyeken vagyunk, ahol jobban tudunk küzdeni. Tavaly volt néhány olyan verseny, ahol sajnos csak a Q1 volt az egyetlen, amire képesek voltunk, de ha mindig a Q2-ért harcolhatnánk, feljebb kerülhetnénk. Ekkor nyilvánvalóan több esélyünk lesz.”

A korábban Red Bullnál is megforduló pilóta mellé egy újonc, az amerikai Logan Sargeant érkezik, aki tavaly az F2-ben versenyzett, és ott szerezte meg a debütáláshoz szükséges szuperlicenszpontjait is.

Albon 2022-ben háromszor szerzett pontot, kétszer 10., egyszer 9. lett, és ezeket az eredményeket igyekszik majd megjavítani.

Sargeant eredetileg idén is az F2-ben versenyzett volna

Forrásgpblog.com