DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Albon: Jövök pár sörrel George-nak

A Formula-1-be jövőre a Williams színeiben visszatérő Alexander Albon elárulta, hogy barátja, George Russell szólt egy-két jó szót az érdekében a williamseseknek. Úgy érzi, tartozik neki.

A bejelentések hetén az is kiderült, hogy miután George Russell átveszi Valtteri Bottas helyét a Mercedesnél, az ő megüresedő ülését Alexander Albon kapja meg, csapattársa pedig a jövőre a Williamsszel már harmadik szezonját kezdő Nicholas Latifi lesz.

A brit-thai pilóta természetesen nagyon örül a lehetőségnek, amit elmondása alapján George Russellnek köszönhet, aki közbenjárt, hogy visszatérhessen régi jó barátja a száguldó cirkuszba. A Motorsport.com-nak nyilatkozott Albon.



„Úgy érzem, a Williams most feltörekvőben van” – kezdte Albon, aki elismerte, hogy az Alfa Romeónál is képben volt, de végül a Williamst választotta. „Mindkettő nagyszerű csapat, de úgy érzem, a megfelelő helyre jöttem. Volt szerencsém meglátogatni a központot is, ahol mindenki pozitívnak és rendkívül optimistának tűnt.”

„Úgy láttam, valóban szeretnének előrébb lépni, én pedig pont emiatt gondolom úgy, hogy ez a megfelelő hely annak érdekében, hogy újra megvessem a lábam a Formula-1-ben” – folytatta a jelenleg a DTM-ben versenyző pilóta, aki megemlítette, hogy azért George Russellnek komoly szerepe volt az ő szerződtetésében.

„Tartozom George-nak pár sörrel. Jó barátok vagyunk, el sem kellett mondania, hogy Nyck de Vries és köztem zajlik a harc a Williams üléséért, erre magamtól is rájöttem. Tudtam, hogy nem lesz könnyű megszereznem, de hálás vagyok Jost Capitónak, hogy végül nekem szavaztak bizalmat."

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: