Albon: én voltam az egyik legfelkészületlenebb pilóta, aki valaha bekerült az F1-be

Alexander Albon még 2019-ben kapta meg a nagy lehetőséget az akkor még Toro Rosso néven futó istállótól. Nem sokkal előtte viszont még úgy tűnt, teljesen másfelé tart a karrierje, így hirtelen került a mély vízbe.

Alex Albon, Williams

Alex Albon, Williams

Williams

A brit-thai versenyző 2018-ban még az F2-ben versenyzett, és ugyan nem ment rosszul, F1-es lehetőséget nem kapott, ezért aláírt a Formula E-be a Nissanhoz. Utána viszont mégis jött a nagy sansz Helmut Markóéktól, és Albon elismerte, hogy ez a nagy váltás váratlanul érte őt.

„Nagyon az utolsó pillanatban történt. Abba viszont nem akarok részletesebben belemenni, hogy mi zajlott a háttérben. Mivel azonban már aláírtam a Nissannal, így nem volt olyan egyszerű a dolog, mint szerettem volna, hogy a Formula E-ről a Forma–1-re váltsak” – mondta Albon a MotorSport Magazine podcastjében.

Még több hír:

„Természetesen az én koromban még minden versenyző az F1-be akar kerülni. Gyerekkorunk óta mindenkinek ez a célja. Igazából viszont csak kellett egy megállapodást találnunk, és miután ez sikerült, minden a helyére került.”

Albon viszont csak az F2-es szezonjának legvégén tudta meg, hogy lehetősége van a királykategóriára, és meg is lepődött azon, hogy lehetőséget kapott, mert azt hitte, ez már sosem jön el számára. „Annyira gyorsan történt minden.”

„Nem is igazán gondoltam, hogy az F1 még lehetséges, mivel sokáig nem voltam része semmilyen programnak, sosem kerestek meg engem, sosem volt efféle lehetőségem. Aztán hirtelen, az F2-es idény utolsó két futamán jött az esély, és bekerültem a Forma–1-be.”

 

Mivel azonban minden olyan gyorsan történt, ezért nem igazán volt ideje rendesen felkészülni a bemutatkozásra. „Én voltam szerintem az egyik legfelkészületlenebb pilóta, aki valaha bekerült az F1-be” – ismeri el Albon.

„Igazából mindenkinek van némi lehetősége tesztelni, mielőtt bekerülne, nekem viszont az első menetem szó szerint a szezon előtti barcelonai teszt első napja volt. Rögtön meg is forogtam! Már a 4-es kanyarban. Azon tűnődtem, hogy mégis mibe keveredtem.”

A szegényes felkészülés ellenére Albon első éve egész jól alakult, és már a nyári szünet után felkerült a Red Bullhoz Pierre Gasly gyengébb teljesítménye miatt. 2020 végén viszont mégsem maradt számára hely, így ki kellett hagynia egy évet, de most a Williams színeiben ismét a mezőny tagjává vált.

Cunodának a saját kezében van a sorsa idén

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Norris nemrég színészként is kipróbálta magát (videó)
Következő cikk Bottas „csak” magára gondolt az alfás szerződés aláírásakor

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország